ΤΟΠΙΚΑ

Φουρτούνες στην ΙΜΑΣ ~ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

φουρτούνες-στην-ιμασ-παρεμβαση-τησ-ομ-143111

Οριστικά και αμετάκλητα σε εκ περιτροπής εργασία μέχρι το Δεκέμβριο, εκτός του προσωπικού από το ΣΥΡΜΑ

Σε εκ περιτροπής οι 210 εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ από Δευτέρα. «Πάγωσε η εκ περιτροπής» στη δεύτερη μονάδα ΣΥΡΜΑ όπου ξεκινά η διαβούλευση για πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού που βρίσκεται πλησίον της σύνταξης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Στο κενό έπεσαν χθες οι προσπάθειες του σωματείου των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ να πείσουν την εταιρεία υποβάλλοντας εναλλακτικές προτάσεις να ακυρώσει την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία. Αργά το μεσημέρι εκ της διευθύνσεως έγινε γνωστό στο προσωπικό ότι «δεν αλλάζει τίποτα» και ότι από Δευτέρα ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος μέχρι και το Δεκέμβριο όπως αρχικά είχε προταθεί από την εταιρεία.

Χθες υπήρξε παρέμβαση και από την Ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας που καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει. Επίσης καταγγέλλει την εταιρεία υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση είναι κερδοφόρα αλλά οι εργαζόμενοι με εκ περιτροπής εργασία και ότι η αντίσταση των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος που θα δημιουργήσει ελπίδα για αξιοπρεπή εργασία στον κόσμο της εργασίας και της προσφοράς.

«Η Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. – ΣΥΡΜΑ -σημειώνει- που εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, επικαλούμενοι μείωση παραγγελιών το τελευταίο διάστημα αν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα κέρδη της εταιρείας έρρεαν μεγαλοπρεπώς, εφαρμόζει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας εκμεταλλευόμενη την κατάργηση του εργατικού δικαίου και την απελευθέρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας από τις απαράδεκτες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Η Ομοσπονδία συνεχίζει αποδοκιμάζοντας τη γενικότερη συμπεριφορά της εταιρείας επισημαίνοντας ότι

«οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΣ πληρώνουν ακριβά ενώ οι ίδιοι έχουν χάσει τα πάντα. Εξαιρέθηκαν σκανδαλωδώς από τα ΒΑΕ (άξιος ο μισθός του κυρίου Κουτρουμάνη που χωρίς ντροπή, σας εξυπηρέτησε εξαιρώντας τους εργαζόμενους του κλάδου του ελαστικού) παρόλο που οι συνθήκες εργασίας τους θα έπρεπε να τους κατατάσσουν πρώτους στον πίνακα των ΒΑΕ. Άξιος και ο δικός σας μισθός, τρεις – τέσσερις άνθρωποι μοιράζεστε περίπου ένα εκατομμύριο το χρόνο για να προβαίνετε σε περιορισμό της διαθέσιμης εργασίας, θεωρώντας μόνο τους εαυτούς σας απαραίτητους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου