ΤΟΠΙΚΑ

Γνωστοποίηση για την εκ περιτροπής

γνωστοποίηση-για-την-εκ-περιτροπής-147213

Στην Επιθεώρηση Εργασίας από τις 8 Αυγούστου κατέθεσε ο ΙΜΑΣ

Από τις 8 Αυγούστου -σύμφωνα με πληροφορίες- η εταιρεία ΙΜΑΣ έχει καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας αναφορά – γνωστοποίηση για την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας από 1ης του Σεπτέμβρη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα προχωρήσει αμέσως στην εφαρμογή ωστόσο σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, δείχνει ότι η πρόθεση υφίσταται επί της ουσίας.

Σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε για να συζητήσει τις εξελίξεις ενώ χθες ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Μπουρούς στην ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων εάν η εταιρεία επιμείνει, μετά και την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, η εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πως ακριβώς θα κινηθεί ενώ οι εργαζόμενοι ψήφισαν και παρείχαν εν λευκώ εξουσιοδότηση στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε πρόγραμμα δράσης κατά της εκ περιτροπής εργασία και σε αγωγές εφόσον κριθεί απαραίτητο για να σταματήσει κάθε διαδικασία.

Η εκ περιτροπής εργασία σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας θα ξεκινήσει από 1ης του Σεπτέμβρη μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα είναι πέντε μέρες το μήνα, γεγονός που σημαίνει μείον ένας μισθός για τους εργαζόμενους για το χρονικό διάστημα που θα εφαρμοστεί.

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας»

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της βιομηχανίας ΙΜΑΣ που με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας και αποφάσισαν να προβούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εταιρεία επιβάλει μονομερώς την εκ περιτροπής εργασία.

«Θα σταθούμε- τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- ταξικά αλληλέγγυοι και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διοίκηση του σωματείου και τους εργαζόμενους στον αγώνα τους για την απόκρουση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας. Γιατί η επίθεση που δέχεται συνολικά σήμερα η εργατική τάξη από τους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, Ε.Ε., κυβέρνηση είναι ενιαία και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Ενιαία λοιπόν και ταξικά αλληλέγγυα η εργατική τάξη πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και οργανωμένα να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου