ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν από 12.00 – 17.00 τον κόμβο των Μικροθηβών

κλείνουν-από-12-00-17-00-τον-κόμβο-των-μικροθη-127559

Οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών από σήμερα κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο ασφαλιστικό. Μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη των Τεμπών το Σάββατο το απόγευμα και σε συνεννόηση και με άλλα μπλόκα, οι αγρότες του μπλόκου της Μαγνησίας, αποφάσισαν από σήμερα να σκληρύνουν τη στάση τους. Έτσι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους κάθετα στην εθνική οδό, αποκλείοντας το δρόμο. Σήμερα το απόγευμα, σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και καθολικό κλείσιμο των δρόμων, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς την Κυβέρνηση.

Η κυκλοφορία τόσο προς Αθήνα όσο και προς τη Θεσσαλονίκη σήμερα θα γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους δρόμους.

«Η απόφαση ελήφθη μετά τη σύσκεψη στα Τέμπη. Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, προκειμένου να συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση ότι αυτό που προέχει για εμάς είναι να βρεθεί λύση στα προβλήματά μας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Σπαθής, αγροτοσυνδικαλιστής από την περιοχή του Βελεστίνου που βρίσκεται στο μπλόκο των Μικροθηβών.

Παράλληλα, οι αγρότες προετοιμάζονται, προκειμένου μέχρι αύριο Τρίτη να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, πάνω στις οποίες θα καλέσουν την Κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν. Το πλαίσιο των προτάσεων περιλαμβάνει ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής.

«Πρόκειται για τα τρία πιο σοβαρά ζητήματα που εκτιμούμε ότι μπορεί να αποτελέσουν τη βάση συζήτησης με την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα περιμένουμε να δούμε τι στάση θα κρατήσει η Κυβέρνηση και πώς θα τοποθετηθεί το Μαξίμου για να καθορίσουμε μετά τις επόμενες κινήσεις μας και εάν θα συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό», εξηγεί ο κ. Σπαθής, μεταφέροντας, ωστόσο, την καθολικότητα του αιτήματος απόσυρσης του ασφαλιστικού, έτσι όπως τουλάχιστον έχει συνταθεί από το Υπουργείο Εργασίας. Στον κόμβο των Μικροθηβών βρίσκονται για 11 ημέρες παρατεταγμένα περισσότερα από 700 τρακτέρ από την περιοχή του Αλμυρού και τη Νοτιοδυτική Μαγνησία, από την περιοχή του Βελεστίνου και τα χωριά του κάμπου, καθώς και από την περιοχή των Φαρσάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου