ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σύσκεψη των αγροτών σήμερα στα μπλόκα

νέα-σύσκεψη-των-αγροτών-σήμερα-στα-μπλ-129035

Στα Τέμπη οι αγρότες των Μικροθηβών θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους

Σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στα Τέμπη, οι αγρότες που είναι στο μπλόκο των Μικροθηβών, θα καθορίσουν τη στάση τους και τη μορφή θα λάβει ο αγώνας τους από εδώ και πέρα.

ΑΕχοντας συμπληρώσει ήδη 8 ημέρες στο μπλόκο οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρι τέλους ενωμένοι, όπως δηλώνουν, προκειμένου να διεκδικήσουν μέχρι τέλους με σθένος τη δικαίωση των αιτημάτων τους με κορωνίδα αυτών την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Οπως τόνισε ο Χρ. Πάντζιος από τον Αλμυρό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η σημερινή συζήτηση στα Τέμπη με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων θα είναι καθοριστική ως προς την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και με φόντο την πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου που εκτιμάται ότι θα λάβει τη μορφή πανστρατιάς κατά του ασφαλιστικού με τους αγρότες να μην αποκλείουν από την ερχόμενη Δευτέρα κλιμάκωση του αγώνα ακόμη και με κλείσιμο των δρόμων.

Στον κόμβο των Μικροθηβών παραμένουν παρατεταγμένα περισσότερα από 700 τρακτέρ, από την περιοχή του Αλμυρού και της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, το Βελεστίνο, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο και τα γύρω χωριά καθώς και από την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Οι αγρότες είναι ικανοποιημένοι για τη συμμετοχή και, όπως τονίζουν, το ηθικό τους παραμένει ακμαιότατο. Μία μέρα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στη Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica που τελικά αναβλήθηκαν όσοι συμμετείχαν από το μπλόκο των Μικροθηβών δηλώνουν ακόμη πιο «πεισμωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για να εισακουστούν τα αιτήματά τους».

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Σε κοινή ανακοίνωση εξάλλου με αφορμή το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τις επικείμενες κινητοποιήσεις, αναφέρονται τα εξής:

«Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στα «εγκαίνια» της Agrotica 2016 τα οποία σωστά έγιναν για πρώτη φορά από αγρότες – κτηνοτρόφους – μελισσοκόμους – αλιείς – ανθοκόμους, όλου δηλαδή του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής της Χώρας μας, στεναχώρησε τον εντεταλμένο Υπουργό αλλά ικανοποίησε τον απλό αγρότη που ακούστηκε η φωνή του στην πρωτεύουσα του Βορρά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες αγρότες ενωμένοι άνοιξαν τη «γιορτή» και δηλώνουν έτοιμοι από 73 μπλόκα που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του χώρου και απορούν με τους χαρακτηρισμούς εκ μέρους του υπουργού ως «Προβοκάτορες και Ακροδεξιά Στοιχεία» κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

Εμμένουμε στις θέσεις μας, η κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για τη διάλυση του Ο.Γ.Α. όπως και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, μείωση του κόστους παραγωγής και διάλογος σε μηδενική βάση. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα εξοντωτικά σχέδια αλλά και τη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου