ΤΟΠΙΚΑ

Πρεσβευτές του Βόλου έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι

πρεσβευτές-του-βόλου-έξι-αυστριακοί-δ-108203

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας τους από το Δήμο Βόλου και τοπικούς φορείς

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία των Αυστριακών δημοσιογράφων στο Δήμο Βόλου. Οι έξι δημοσιογράφοι εκπροσωπούν τα δημοφιλέστερα μέσα μαζικής ενημέρωσης TIP, Kleine Zeitung, Traveller, Ober Österreichidche και Golden Age Wellcome, που συντονίστηκαν από τον Ε.Ο.Τ. της Αυστρίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, την Ενωση ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και το δήμο Σκιάθου.

Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με απευθείας πτήση από τη Βιέννη, απ’ όπου και ξεκίνησε η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων της περιοχής προβάλλοντας την γαστρονομία, τη μοναδικότητα της περιοχής που συνδυάζει βουνό και θάλασσα καθώς και τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, δίνοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πακέτο προς διάθεση του αυστριακού κοινού για να επιλέξει την περιοχή. Οι δημοσιογράφοι απόλαυσαν τη φιλοξενία που διοργανώθηκε άψογα σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου που διοργάνωσε το γεύμα – καλωσόρισμα στο τσιπουράδικο Γιούσουρι. Παράλληλα με το γεύμα που παρατέθηκε παρουσιάστηκε cook show από το σύλλογο γυναικών της Νέας Αγχιάλου και παρουσιαστήκαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα.

Οι δημοσιογράφοι περιηγηθήκαν στη Μακρινίτσα και την Πορταριά, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, τους παρουσιάστηκε η γαστρονομία της περιοχής και παρατέθηκε γεύμα στο εστιατόριο Κρίτσα στην πλατεία της Πορταριάς με τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Η ξενάγηση των δημοσιογράφων συνεχίστηκε στην παραλία του Βόλου, στα αξιοθέατα της πόλης και στον οικισμό της Νεότερης Νεολιθικής περιόδου στο Διμήνι. Δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά η ταυτότητα στη γαστρονομία της πόλης. Το γεύμα στο τσιπουράδικο ανέλαβε το παραδοσιακό τσιπουράδικο Διονύσης. Η περιήγηση συνεχίστηκε στις παραλίες του Πηλίου και με το τρενάκι του Πηλίου, ενώ ακολουθεί η γνωριμία με την περιοχή στη Σκιάθο.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Θ. Θεοδώρου, σε εφαρμογή της φιλοσοφίας συνέργειας μεταξύ των φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δήλωσε πως παρουσιάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μοναδικότητα και τα πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου Βόλου και του Πηλίου και της περιοχής της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν στο Press trip και συγκεκριμένα την Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, τα ξενοδοχεία Domotel Xenia Volos hotel, Portaria hotel & spa , το τσιπουράδικο «Γιούσουρι» στη Ν. Αγχίαλο, το εστιατόριο «Κρίτσα» στην Πορταριά και το παραδοσιακό τσιπουράδικο «Διονύσης» στην παραλία του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου