ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο Πρωτοτυπίας στους «Καλόπιστους Θεατρίνους» του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

βραβείο-πρωτοτυπίας-στους-καλόπιστ-1055992

Ο Όμιλος Θεάτρου «Οι Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας συμμετείχε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες που οργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη, 7-9 Μαρτίου 2024) με την παράσταση «Η Θυσία».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη σύνθεση κειμένων από τον αρχαίο τραγικό και από τον σύγχρονο ποιητικό λόγο. Το έργο βασίστηκε στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, και διανθίστηκε με κείμενα από την ομηρική Ιλιάδα, την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή καθώς και αποσπάσματα από τον ποιητικό λόγο του Ρίτσου, του Σεφέρη, του Καζαντζάκη, της Αγγελάκη- Ρουκ, της Brückner, του Henley. Πραγματεύεται το ζήτημα της εθελοθυσίας και σκιαγραφεί τη θέση της γυναίκας μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία, όπου κυριαρχούν οι προσωπικές φιλοδοξίες, η αρχομανία και οι μιλιταριστικές επιδιώξεις.

Η παράσταση απέσπασε Βραβείο Πρωτοτυπίας (Διασκευής και Δραματουργικής Επεξεργασίας) καθώς και θερμότατο χειροκρότημα από το κοινό για την άρτια σκηνική παρουσία των παιδιών.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και στις μαθήτριες του Ομίλου θεάτρου Αγγελική Αγγελάκη, Άννα Βουλτσιάδου, Δέσποινα Γρίβα, Κατερίνα Καλαμπουκά, Αντώνη Καραθάνο, Άντζελα Λατίφι, Αθηνά Λιαποπούλου, Ελένη Μανδώρα, Μαρία Νικολάου, Έλενα Σκοτεινιώτη και Ξενοφώντα Σπυρόπουλο για τον επαγγελματισμό και την κατάθεση της ψυχής τους, καθώς και στη μαθήτρια Μαριέττα Κωνσταντέλλου για τη διδασκαλία της χορογραφίας.

Τη θεατρική διδασκαλία, τη δραματουργία και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η κ. Εύη Μανέ, συντονίστρια του θεατρικού ομίλου. Την ομάδα συνόδεψαν η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργαντζή, η κ. Μανέ και η κ. Δροσίτη.

Ο Θεατρικός Όμιλος του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ευχαριστεί τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση και φιλοξενία. «Ήταν μία μοναδική εμπειρία!», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου