ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Παπαπέτρος: «Ευτελής η δικαιολογία ότι η πλειοψηφία διοικεί»

νίκος-παπαπέτρος-ευτελής-η-δικαιολο-1040124

Τονίζει ο Νίκος Παπαπέτρος για την άρνηση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει χώρο συνεδριάσεων στην παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο»

«Αμήχανη ή και ανίκανη να διαχειριστεί ένα άλλο είδος πολιτικού πολιτισμού και διαλόγου αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κατά την οποία συζητήθηκαν το θέμα ορισμού εκπροσώπων στην ΠΕΔ Θεσσαλίας και ζητήματα αναμόρφωσης προϋπολογισμού, ορισμού εκπροσώπων του Δήμου σε επιτροπές παρακολούθησης δημοσίων συμβάσεων ή προμηθειών, καθώς και ερωτήματα ή αιτήματα δημοτικών συμβούλων ή παρατάξεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, «η «Συμμαχία για τον Βόλο» εξέλεξε επτά συμβούλους στην ΠΕΔ Θεσσαλίας και έναν αναπληρωματικό, ενώ ψήφισε θετικά στο αίτημα της ΛΑΣ για συμμετοχή εκπροσώπου της στις συνεδριάσεις της δημοτικής επιτροπής, ψήφισε θετικά στον ορισμό υπηρεσιακών – διοικητικών εκπροσώπων στις επιτροπές, ψήφισε θετικά ακόμη και για ορισμό αιρετών (από την ομάδα της πλειοψηφίας) όταν προτείνονταν πρόσωπα που δεν είχαν επιδείξει ακραία συμπεριφορά στο παρελθόν και ήταν αποδεκτά από τους φορείς, ψήφισε λευκό ή αρνητικά για ορισμό αιρετών εκπροσώπων που είχαν πυροδοτήσει στο παρελθόν αντιδράσεις και είχαν επιδείξει αυθάδη συμπεριφορά και, τέλος, αναφορικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στηλίτευσε την πρακτική της συνεχούς αλλαγής και τροποποιήσεων του ήδη ψηφισθέντος προ μηνός, ως αποτέλεσμα προχειρότητας και έλλειψης προβλεψιμότητας, αλλά, παρά ταύτα, ενέκρινε με θετική ψήφο τις δαπάνες αποζημιώσεων πυροπαθών και πλημμυροπαθών, καθώς και τις δαπάνες που αφορούσαν σε σχολικά κτίρια και λοιπές κοινωνικές δαπάνες (σίτισης μαθητών κλπ).

Αντίθετα, όπως τόνισε ο κ. Παπαπέτρος, «ο Δήμαρχος Βόλου αναλώθηκε και πάλι σε γνωστούς χαρακτηρισμούς, όπως π.χ. σε «άπορους» δικηγόρους που στερούνται εισοδημάτων, λόγω της απεργίας (άραγε κε Δήμαρχε, πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας το 2014, τι φορολογικά έσοδα δηλώνατε; Ισχύει η ανάρτηση στη Διαύγεια περί 4.000,00 €;), περί πιθανότητας να καταστούμε «υπέρβαροι» λόγω της συμμετοχής μας στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας (είναι σίγουρο ότι τον όγκο τον σωματικό και τον πνευματικό σας δεν θα τον φτάσουμε), περί κυριών αποκαλουμένων με το μικρό τους όνομα (υποτιμητικά σαφώς) κ.ο.κ.».

Αναφερόμενος δε στην άρνηση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει χώρο συνεδριάσεων στη «Συμμαχία για τον Βόλο» εντός του δημαρχιακού μεγάρου, ο επικεφαλής της παράταξης χαρακτήρισε ευτελή την επαναλαμβανόμενη δικαιολογία ότι «η πλειοψηφία διοικεί» (ωσάν να είπε κάποιος το αντίθετο) και ότι αρκεί ο χώρος των πρώην Δημαρχείων της Ν. Αγχιάλου ή της Αγριάς, είτε ο χώρος των γραφείων τουριστικής πληροφόρησης στην περιοχή του ΚΤΕΛ, και «αν σας αρέσει».

Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι η στάση της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μία ακόμη επίδειξη μικροπρέπειας και κατέληξε λέγοντας ότι «συνεπείς στα όσα είχαμε δηλώσει, ο,τιδήποτε θετικό θα αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση και ο,τιδήποτε αρνητικό θα ελέγχεται και θα κρίνεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου