ΤΟΠΙΚΑ

Ενσταση εκλογιμότητας Αχιλλέα Μπέου – Τι απαντάει ο ίδιος

ενσταση-εκλογιμότητας-αχιλλέα-μπέου-82-1023624

Κατέθεσε ο επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας, Ν. Παπαπέτρος – Διεκδικεί έκπτωση του δημάρχου από το αξίωμά του- Αχ. Μπέος: «Υπομονή. Το 2029 δεν είναι μακριά»

Στο ίδιο έργο θεατής ο Βόλος… Ηταν τον Δεκέμβριο του 2015, επί θητείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, του τότε γ.γ. Κώστα Πουλάκη, όταν ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος έμπαινε σε αργία, εξαιτίας πρωτόδικης δικαστικής καταδίκης του για την υπόθεση των στημένων του 2011, υπόθεση για την οποία απαλλάχθηκε με αθωωτική απόφαση του Εφετείου και επέστρεψε στο αξίωμά του. Οκτώ χρόνια μετά, κι ενώ ήδη συμπληρώνει μία δεκαετία ως δήμαρχος Βόλου, ο επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και δικηγόρος, Νίκος Παπαπέτρος, θέτει θέμα εκλογιμότητας του κ. Μπέου.

Όπως ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ στον Βόλο, ο ίδιος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του επίσης δικηγόρος, Νίκος Μόσχος, κατέθεσαν ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου για κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Μπέου. Όπως μάλιστα εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος, αν η προσφυγή τους γίνει δεκτή, ο κ. Μπέος θα εκπέσει του αξιώματός του και θα πρέπει να οριστεί άλλος δήμαρχος από την ομάδα πλειοψηφίας.

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακήρυξη του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Βόλου, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου και με αφορμή την επικύρωση της ετυμηγορίας των πολιτών, τα δύο μέλη της νέας μείζονος μειοψηφίας που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024, κατέθεσαν ένσταση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας του κ. Μπέου, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαπέτρος υπάρχει ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του κ. Μπέου ο οποίος είναι και δήμαρχος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ν.Π.Σ. Βόλος. Μάλιστα επικαλέστηκε γνωμοδότηση καθηγητών πανεπιστημίου για το ασυμβίβαστο αλλά και τον ίδιο τον δημοτικό κώδικα.

Ο ίδιος άφησε μάλιστα αιχμές περί απώλειας εσόδων τουλάχιστον 500.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Βόλου, εξαιτίας της διπλής ιδιότητας του κ. Μπέου. Όπως είπε ο Ν.Π.Σ. είναι ο αποκλειστικός μισθωτής του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ωστόσο αντί να υπογραφτεί απευθείας μίσθωση με την ΠΑΕ και τον Δήμο Βόλου, έγινε σύμβαση ανάμεσα στον ερασιτέχνη Ν.Π.Σ. ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε υπεκμίσθωση του χώρου στην ΠΑΕ. «Αν ήταν χρήστης η ΠΑΕ θα έπρεπε να πληρώνει δικαιώματα επί των εισπράξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστον 500.000 ευρώ έσοδα από τα ταμεία και αυτό είναι το μείζον πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Παπαπέτρος.

Όπως εκτίμησε η πρωτόδικη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως το Πάσχα και έως τέλος του 2024 θα υπάρχει οριστική απόφαση. Αν μάλιστα η ένσταση των κ.κ. Παπαπέτρου και Μόσχου γίνει δεκτή, θα υπάρχει έκπτωση κι όχι αργία του δημάρχου, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Παπαπέτρος, συγκρίνοντας την υπόθεση με αυτή του 2015. «Κανένας δεν είναι υπεράνω Νόμου. Ασκούμε τα δικαιώματα που μας παρέχει ο Νόμος και το κάνουμε τώρα, γιατί τώρα μπορούμε, με τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου», είπε ο κ. Παπαπέτρος.

Αχ. Μπέος: Το 2029 δεν είναι μακριά

«Αναφορικά με τις βαρυσήμαντες δηλώσεις και τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις των έγκριτων νομικών Παπαπέτρου, Μόσχου και λοιπών, έχω να συστήσω κουράγιο και υπομονή. Το 2029 δεν είναι μακριά. Κοντά είναι. Κατά τα άλλα; Ζωή στα μπλάρια μας…», η δήλωση του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου.

Πώς θα ασκηθεί αντιπολίτευση

Νωρίτερα, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών δεν αμφισβητείται, ευχήθηκε δε, καλή επιτυχία στη δημοτική αρχή κατά την άσκηση των καθηκόντων της και παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η δική του παράταξη ως μείζονα μειοψηφία. Όπως είπε θα ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, θα στηρίζει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που είναι προς όφελος της πόλης και θα αντιπαρατίθεται σε ό,τι έρχεται σε σύγκρουση με το συμφέρον της πόλης. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι ο ίδιος ο Βόλος, θέματα περιβάλλοντος, το κυκλοφοριακό. Αναφορά έκανε στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι υποστηρίζοντας ότι ο Βόλος δεν πρέπει να γίνει ούτε εμπορευματικό ούτε ενεργειακό κέντρο.

Τόνισε ότι θα γίνεται έλεγχος σε όλες τις αναθέσεις, ότι θα ασκείται κριτική με κόσμιο λόγο και ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε προσβολή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου