ΤΟΠΙΚΑ

Το… γάντι στον πρωθυπουργό πέταξε ο Μπέος

το-γάντι-στον-πρωθυπουργό-πέταξε-ο-μ-1021441

«Το έργο της δημοτικής αρχής τελείωσε. Περιμένουμε χρηματοδότηση», είπε ο δήμαρχος – Πράσινο φως για τεχνικό πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ

Το… γάντι στον Πρωθυπουργό της χώρας για τα έργα αποκαταστάσεων που πρέπει να γίνουν στον δήμο, πέταξε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, από το βήμα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Το έργο της δημοτικής αρχής τελείωσε. Η αποστολή μας ήταν ο καθαρισμός της πόλης και η καταγραφή των ζημιών. Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να τηρήσει την υπόσχεσή του και να χρηματοδοτήσει τα έργα που απαιτούνται και θα είμαστε οι πρώτοι που θα τα κάνουμε», επανέλαβε την πρόσκληση- πρόκληση για χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου, προκειμένου να μπορέσει να δρομολογήσει τα έργα.

Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Βόλου η Κυβέρνηση ανέθεσε να γίνουν τα έργα αποκατάστασης υποδομών. «Προφανώς κάτι ξέρουν. Ότι είμαστε ικανοί, ότι αγαπάμε τον τόπο μας. Αν υπάρξει χρηματοδότηση θα είμαστε οι πρώτοι που θα τα ολοκληρώσουμε», ανέφερε ο κ. Μπέος με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Ριζόπουλος για την κατάσταση στη συνοικία της Νέας Καλλιθέας μετά τις πλημμύρες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη γάγγραινα της γραφειοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με τους ρυθμούς του Δήμου Βόλου, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει τις δύο πρώτες ολοκληρωμένες μελέτες για τον δρόμο στην Κουκουράβα και για τη γέφυρα της Αλλης Μεριάς. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έρθει προς αποδοχή η δωρεά του Ομίλου Μυτιληναίου για τη γέφυρα στην Άλλη Μεριά, που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση εγκρίθηκε και το σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλη Ριζόπουλο να μιλά για «σχέδιο επί χάρτου που δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις».

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ για το 2024.

Ενταση για τις προσλήψεις

Ενταση σημειώθηκε με αφορμή την πρόσληψη έξι οκταμηνιτών (πολιτικούς μηχανικούς και τοπογραφους), οι οποίοι θα συμβάλλουν στη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τις διπλές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε θετικοί στις προσλήψεις, αλλά θα πρέπει να γίνονται με ενιαία μετρήσιμα κριτήρια και με δημοσίευση πινάκων, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαφάνεια», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

«Πάρε πίσω αυτό που είπες. Προσβάλλεις τη δημοτική αρχή. Ντροπή. Η επιτροπή αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και συμμετέχουν και εκπρόσωποι παρατάξεων. Τι; Θα πάρουμε συντρόφους να κάθονται στον καναπέ και να μην δουλεύουν; Θέλουμε μάχιμο προσωπικό, να είναι στους δρόμους όχι στο ΠΑΜΕ κι έρχομαι», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου