ΤΟΠΙΚΑ

753 μαθητές στις τάξεις μαθητείας των ΕΠΑΛ

753-μαθητές-στις-τάξεις-μαθητείας-των-επ-1029059

Ο θεσμός τυγχάνει ευρείας αποδοχής από μαθητές

Συνολικά 753 μαθητές της Θεσσαλίας παρακολουθούν το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» απόφοιτων ΕΠΑΛ, που ανήκει στη Μεταλυκειακή Επαγγελματική Κατάρτιση και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του ΥΠΑΙΘΑ.

Αποτελεί μια εκπαιδευτική διαδρομή που με την ολοκλήρωση της οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Συγκεκριμένα, στα 21 ΕΠΑΛ της ΠΔΕ Θεσσαλίας που υλοποιούν το πρόγραμμα, δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 76 τμήματα – 21 ειδικοτήτων.

Από τον υψηλό αριθμό των θέσεων μαθητείας που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλία, καθίσταται σαφές ότι ο θεσμός του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας», τυγχάνει ευρείας αποδοχής τόσο από τους μαθητευόμενους και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και από τους φορείς εργασίας. Η συμβολή των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που διέθεσαν θέσεις μαθητείας είναι καθοριστική για την επιτυχή υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου