ΤΟΠΙΚΑ

Αγγιξε το απόλυτο άριστα από το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

αγγιξε-το-απόλυτο-άριστα-από-το-2ο-επαλ-965526

Εδωσε μέσω του τομέα Ηλεκτρολογίας, συγκέντρωσε 19.760 μόρια και ανοίγει φτερά για αεροπορία

Το απόλυτο άριστα άγγιξε με τις βαθμολογικές της επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, η υποψήφια του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Δέσποινα Χατζηγεωργίου. Η πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ, συγκέντρωσε βαθμολογία 19.760 και πλέον ανοίγει τα… φτερά της για την αεροπορία.

Η Δέσποινα Χατζηγεωργίου έγραψε ατόφιο 20 τόσο στα Μαθηματικά όσο και στην Ηλεκτροτεχνία. Βαθμό 19,9 πήρε στο μάθημα Ηλεκτρικές Μηχανές και 18,9 έγραψε στην Εκθεση.

Ηταν η μοναδική γυναίκα που φοιτούσε στον τομέα Ηλεκτρολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω αυτού έλαβε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. «Εμαθα να συνεργάζομαι μόνο με άντρες και να προσαρμόζομαι σε διαφορετικές καταστάσεις», σημείωσε η ίδια μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η επιλογή του τομέα δεν ήταν τυχαία για την ίδια. «Στην α’ τάξη του Λυκείου, φοίτησα στο Μουσικό Σχολείο, αλλά στη β’ τάξη ήταν συνειδητή η επιλογή μου να φοιτήσω στο ΕΠΑΛ και στον συγκεκριμένο τομέα, επηρεασμένη και από τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια μου που ακολούθησαν τον συγκεκριμένο τομέα και υπηρετούν πλέον στις ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον μου αρέσει πολύ το μάθημα της φυσικής και ο συγκεκριμένος τομέας το προσφέρει», συμπληρώνει η Δέσποινα Χατζηγεωργίου, κόρη του καθηγητή μηχανολόγου στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Αναστάσιου Χατζηγεωργίου.

Πρώτος στόχος της είναι η Σχολή Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, έχοντας και πάλι ως παράδειγμα τα μεγαλύτερα αδέρφια της.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου