ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάζονται σήμερα στα αγγλικά – Ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών

εξετάζονται-σήμερα-στα-αγγλικά-ειδι-960852

Ομαλά έπεσε χθες η αυλαία των εξετάσεων στα πέντε εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ

Στις 9:30 σήμερα το πρωί πρέπει να βρίσκονται στα τρία εξεταστικά κέντρα στον Βόλο, οι 499 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το ειδικό μάθημα των αγγλικών.

Ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 3ο και 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις δέκα το πρωί .

Χθες, ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές και για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων οι οποίοι εξετάστηκαν στα μαθήματα Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Από τους 29 υποψηφίους στις εξετάσεις συμμετείχαν οι 17, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται στο 58,62%. Τα θέματα παραλήφθηκαν εγκαίρως και οι εξετάσεις εξελίχθηκαν απόλυτα ομαλά σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Από μεθαύριο, Δευτέρα 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, καλούνται να απευθύνονται στο λύκειό τους για να προμηθεύονται τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που είναι απαραίτητο για την υποβολή του μηχανογραφικού του δελτίου.

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Συγκεκριμένα password μπορούν να δημιουργήσουν οι υποψήφιοι:

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου