ΑΛΜΥΡΟΣ

«Είμαστε κι εμείς εδώ»

είμαστε-κι-εμείς-εδώ-718566

«Είμαστε κι εμείς εδώ!», διαμηνύουν κάτοικοι της Σούρπης, που με αφορμή τη πολυσυζητημένη τουριστική επένδυση στις Νηές, αποφάσισαν να προχωρήσουν συγκροτημένα για την ανάπτυξη της περιοχής, που όμως πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν από λίγες ημέρες, πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης του Δήμου Αλμυρού, προχώρησαν στην ίδρυση Σωματείου με την επωνυμία «Αναπτυξαικός Σύλλογος Δημοτικής Ενότητας Σούρπης Δήμου Αλμυρού».

Πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση των επενδύσεων στην περιοχή και η ανάδειξη όλων των παραμέτρων των επενδύσεων που ευνοούν ή εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής.

Αφορμή για τη σύσταση του σωματείου, αποτέλεσε η τουριστική επένδυση στις Νηές.

«Ολοι γνωρίζουμε ότι εδώ και πέντε χρόνια καρκινοβατεί η τουριστική επένδυση στης Νηές, μπλοκαρισμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, σε πολιτικάντικους χειρισμούς των αρμοδίων πολιτικών προσώπων, σε ατεκμηρίωτες περιβαλλοντικές ενστάσεις, στην ανάδειξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης, που εν τέλει έχει καθυστερήσει την υλοποίησή της», αναφέρει το σωματείο.

Επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του σωματείου που αποτελούν απλοί πολίτες είναι η ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση:

«Είμαστε υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή μας, αρκεί να εφαρμόζονται σύγχρονες και αποτελεσματικές μέθοδοι περιβαλλοντικής διαχείρισης για την προστασία του περιβάλλοντος. Και η εν λόγω επένδυση θεωρούμε ότι τις εφαρμόζει. Άλλωστε δεν είμαστε εμείς που θα εγκρίνουμε την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για αυτή τη δουλειά. Στη χώρα μας άλλωστε ισχύουν περιβαλλοντικοί Νόμοι, η εφαρμογή των οποίων ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει της κοινοτικής Νομοθεσίας και οι οποίοι θέτουν περιβαλλοντικούς φραγμούς και σε καμία περίπτωση η προστασία του περιβάλλοντος μας δεν εξαρτάται από τις διαμαρτυρίες κάποιων.

Εμείς πρώτοι είμαστε αυτοί που σκεπτόμαστε το περιβάλλον μας, καθώς ζούμε σε αυτό, αλλά και γιατί κανένας τουρίστας ή επισκέπτης δεν προτιμά περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές για να περάσει ούτε μία μέρα από τις διακοπές του.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να ασκήσουν την ανάλογη πολιτική πίεση προς το Υπουργείο Οικονομικών (ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας), ώστε να υπάρξει επιτέλους απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου επί του ιδιοκτησιακού.

Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους όσους αυτά τα χρόνια αντιτίθενται στην επένδυση -και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τους κατοίκους της περιοχής αλλά αποτελούν μία πολύ μικρή μειοψηφία- με συμπεριφορές που πολλές φορές προσβάλλουν το ήθος και την εντιμότητα των κατοίκων της περιοχής μας, ότι είμαστε και εμείς εδώ. Σιωπηλοί και παρατηρητές όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στην περιοχή μας. Μέχρι εδώ όμως, η φωνή μας πλέον θα ακουστεί και θα διεκδικήσουμε -πάντα νηφάλια και τεκμηριωμένα-την υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης.

Σε μια χώρα που καταρρέει, σε μία περιοχή που διψάει για επενδύσεις, είναι εγκληματικό να αρνούμαστε την ανάπτυξη της περιοχή μας, τις εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, την ευημερία των κατοίκων και να επιτρέπουμε σε ορισμένους να υποθάλπτουν το μέλλον μας. Ας σταματήσουν επιτέλους να τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης, διότι αν αμφισβητούμε την ανάπτυξη, αμφισβητούμε τον ίδιο τον τόπο μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου