ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητούν επέμβαση Εισαγγελέα

ζητούν-επέμβαση-εισαγγελέα-719544

Επέμβαση Εισαγγελέα για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στον Πτελεό, ζητούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι κάθε φορά που υπερχειλίζει το αντλιοστάσιο δεν τολμούν ούτε στο μπαχτσέ τους να πάνε για να μαζέψουν ζαρζαβατικά. «Βρωμάει ο τόπος. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη», η κραυγή αγανάκτησης των κατοίκων, που καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Αλμυρού για αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Μέχρι τα παράθυρα των σπιτιών των κατοίκων του Πτελεού φθάνει η δυσοσμία από τα λύματα που χύνονται απευθείας στο ρέμα Καλαμάκι κι από εκεί στη θάλασσα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Κάτοικοι που έχουν κτήματα που συνορεύουν με το ρέμα, καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν ούτε τα ζαρζαβατικά από το μπαχτσέ τους να μαζέψουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το τρίτο και τελευταίο αντλιοστάσιο της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, έχει υποστεί ζημιά. Κάθε μέρα, το φορτίο που συγκεντρώνεται στο αντλιοστάσιο, παραλαμβάνει ο «αχόρταγος» και πάλι όμως δεν αρκεί. Εξαιτίας του όγκου των λυμάτων, το αντλιοστάσιο υπερχειλίζει με αποτέλεσμα τα λύματα να χύνονται απευθείας μέσα από χοντρή μαύρη σωλήνα στο ρέμα.

«Αυτό το ζούμε κάθε μέρα. Το κτήμα μου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ρέμα, πλημμυρίζει. Ούτε τα φασολάκια, τις τομάτες και τις μελιτζάνες δεν μπορώ να μαζέψω από το μπαχτσέ μου. Βρωμάει ο τόπος», έλεγε στον «Τ» κάτοικος της περιοχής.

Το θέμα, ήρθε χθες επί τάπητος και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, με αφορμή πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ που επέβαλλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη δημοτική αρχή για την παράνομη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στον Πτελεό, που εκβάλλει σε ρέμα της περιοχής.

Πέραν τούτου ουδέν, παρά το γεγονός ότι ο Βιολογικός λειτουργεί παράνομα τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι κάτοικοι νιώθουν ότι εμπαίζονται. «Δεν μας δίνουν σημασία. Μας κοροϊδεύουν. Όλο λένε ότι θα κάνουν κάτι κι όμως τίποτα δεν κάνουν. Πρέπει να επιληφθεί του θέματος Εισαγγελέας. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο μες στη βρώμα», έχουν επαναστατήσει οι κάτοικοι της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου