ΑΛΜΥΡΟΣ

300 ευπαθή άτομα καταγράφει το ΚΕΠ

300-ευπαθή-άτομα-καταγράφει-το-κεπ-654412

Στην περιοχή του Αλμυρού – Συνεχίζεται η καταγραφή σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο

Τριακόσια άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι καταχωρημένα στο ΚΕΠ Αλμυρού σύμφωνα με τα οικονομικά κριτήρια που θέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας στο πλαίσιο του σχεδίου για την καταπολέμηση της φτώχειας εκτιμάται ότι σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο ανέρχονται στα 700, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή που έγινε.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης έχει στα χέρια της την τράπεζα πληροφοριών του ΚΕΠ για να κινηθεί και να προσεγγίσει όλα τα άτομα για τα οποία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις.

Επιπλέον, η εθελοντική επιτροπή που συγκροτήθηκε θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην επίσημη καταγραφή όλων των ατόμων που έχουν ανάγκη από ενίσχυση σε όλα τα χωριά από τη μία άκρη του δήμου έως την άλλη.

Το ΚΕΠ

Την προαναφερόμενη εικόνα δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΠ για τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην πόλη του Αλμυρού.

Η τράπεζα πληροφοριών του ΚΕΠ έχει διατεθεί προς αξιοποίηση στο δήμο Αλμυρού.

Εξάλλου, το ΚΕΠ έρχεται καθημερινά σε επαφή με πολίτες ικανοποιώντας με γρήγορους ρυθμούς και ποιοτική εξυπηρέτηση τα αιτήματά τους.

Το 2014 το ΚΕΠ διεκπεραίωσε δύο χιλιάδες τετρακόσια πενήντα αιτήματα για 68 διαφορετικά αντικείμενα.

Τα περισσότερα από τα αιτήματα αφορούσαν σε υπηρεσία γενικής χρήσης, χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης, έκδοση αντιγράφων ποινικού μητρώου, ληξιαρχικών πράξεων.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός αιτημάτων αφορούσε στη χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση.

Στο ΚΕΠ εργάζονται συνολικά έξι άτομα προσωπικό. Δουλεύουν καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 μ.μ. καθημερινά και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ο όγκος εργασίας σε αντιστοιχία με τον πληθυσμό κατατάσσει το ΚΕΠ ανάμεσα στα πρώτα 10 πανελλαδικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου