ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκρίθηκαν οι όροι έργων 1,5 ευρώ στο Δήμο Αλμυρού

εγκρίθηκαν-οι-όροι-έργων-15-ευρώ-στο-δήμ-659166

Με ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Ομόφωνα αποφάσισε η προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού να εγκρίνει τους όρους για την ένταξη τριών έργων αναπλάσεων συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Οι παρατάξεις εξουσιοδότησαν το δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, να υπογράψει το Σύμφωνο Αποδοχής για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Πρόκειται για τις αναπλάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Σούρπης και Πτελεού καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου, αλλά και τις αποκαταστάσεις οδοποιίας στον Αγιο Δημήτριο.

Οι παρεμβάσεις στον Πτελεό αναφέρονται σε έργα αναπλάσεων στην παιδική χαρά Γαύριανης, στο χώρο στάθμευσης στο Αχίλλειο, το εξωτερικό περιβάλλον του νεκροταφείου, τον υπαίθριο χώρο εκγύμνασης και το δημοτικό χώρο στον οικισμό Αγίων Θεοδόρων κοντά στο Δημοτικό Σχολείο.

Στη Σούρπη αντίστοιχα, θα γίνουν έργα διαμόρφωσης – ανάπλασης στις κεντρικές πλατείες Μιτζέλας και Αγίας Τριάδας, στην παιδική χαρά Τραχιλίτσα, ενώ θα διαμορφωθεί καινούργιο πάρκο.

Στο Αχίλλειο η παρέμβαση περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις σε τρεις δρόμους συνολικού μήκους 2.880 μέτρων.

Το συμβούλιο αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων τη μετατροπή υπάρχοντος δημοτικού κτιρίου στην Αμαλιάπολη σε κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών, προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει στη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Αμαλιάπολη και υποβρύχιου Μουσείου επίσης στην Αμαλιάπολη αλλά και τις Νηές στο πλαίσιο της παρέμβασης για την «Αειφόρο Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής Θεσσαλίας».

Η συνεδρίαση συζήτησε και για τη μεταφορά – απομάκρυνση περιπτέρων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία Αλμυρού και ικανοποίησε τα αιτήματα. Δύο επαγγελματίες ζήτησαν μετατόπιση λόγω των εργασιών για τη «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού».

Για την τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη μετακίνηση εκπροσώπου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. Ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο επικεφαλής μειοψηφίας Κωνσταντίνος Κρανάς με το αιτιολογικό ότι δεν έγινε ενημέρωση του Σώματος για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου