ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία «Μύλοι Λούλη»

εκπαιδευτική-επίσκεψη-στην-εταιρεία-655711

Πραγματοποίησαν μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία «Μύλοι Λούλη Α.Ε.» στο πλαίσιο των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας και της Τεχνολογίας, πραγματοποίησαν προχθές οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης προκειμένου να γνωρίσουν μια δευτερογενή επιχείρηση και τη διαδικασία της παραγωγής.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο διευθυντής του εργοστασίου, Λεωνίδας Κοζανίτης και ο ιδιοκτήτης Νίκος Λούλης. Στην αίθουσα ενημέρωσης οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία του εργοστασίου αλλά και την πορεία της εξέλιξής του από τον κ. Λούλη, ο οποίος τόνισε ότι είναι γνήσιοι μυλωνάδες έβδομης γενιάς, με πάθος και αγάπη για τη δουλειά τους.

Οι ερωτήσεις των παιδιών εξέπληξαν τον κ. Λούλη, ο οποίος χάρηκε πάρα πολύ για την εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε μαζί τους.

Μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για το προσωπικό που απασχολείται στην επιχείρηση και τις ειδικότητές τους, για τους μετόχους του εργοστασίου, για την προμήθεια και τους τρόπους μεταφοράς της πρώτης ύλης, για την ποσότητα παραγωγής και τις εξαγωγές, για την ανανέωση και εξέλιξη του μηχανολογικού εξοπλισμού, για την φιλικότητα στο περιβάλλον και τη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης, τα μηδενικά απόβλητα, για την κοινωνική πολιτική της εταιρείας τους και τη βοήθεια που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ψωμί που παράγεται κάθε μέρα στο εργοστάσιο στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την ποιότητα του αλεύρου που παράγεται. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους έξι ορόφους του εργοστασίου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Κοζανίτη, είδαν όλη τη γραμμή παραγωγής και τη γραμμή συσκευασίας αλεύρων.

Σε όλους έκανε εντύπωση η καθαριότητα και η τάξη που υπάρχει σε αυτό το εργοστάσιο, ένα καταπληκτικό εργοστάσιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου ενώ προσθέτει ότι: «Ηταν πραγματικά μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ευχαρίστησαν τον κ. Λούλη και τον κ. Κοζανίτη για την ξενάγηση αλλά και για τα δώρα που τους πρόσφερε η εταιρεία».

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Σταυραντώνη Μαρία, Καραπτσιά Αθανασία και Σιαμέτη Αθανασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου