ΑΛΜΥΡΟΣ

Συζήτηση στο συμβούλιο για τις χρεώσεις των τελών

συζήτηση-στο-συμβούλιο-για-τις-χρεώσε-654318

Ζητάει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση με αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Να έρθουν σε συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι «χρεώσεις αναδρομικών τελών και προστίμων σε παρατάσεις εργοταξιακού ηλεκτρικού ρεύματος» ζητούν τα μέλη της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Νίκος Τσανής και Δημήτρης Τσούτσας.

Οπως ισχυρίζονται, επανειλημμένα έχουμε παρέμβει για τις άδικες χρεώσεις αναδρομικών τελών και προστίμων που επιβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου σε δημότες-πολίτες στους οποίους είχε δοθεί παράταση σε εργοταξιακές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

«Οι παρατάσεις αυτές δίνονται σύμφωνα με ονομαστικές καταστάσεις που προσκόμιζαν οι υπηρεσίες του δήμου στη ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν αμφισβητήθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις προηγούμενων ετών από τις υπηρεσίες του δήμου ή δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης» προσθέτει.

Κατά την Ενωτική Δημοτική Κίνηση προκύπτουν δύο διαφορετικά ζητήματα:

«Πρώτο είναι η επιβολή προστίμων στους εν λόγω δημότες – πολίτες, γίνεται χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια η παράβαση νόμου στην οποία υπέπεσε ο κάθε πολίτης ως οφείλεται σε κάθε επιβολή δημόσιου ή δημοτικού προστίμου.

Δεύτερο, η επιβολή αναδρομικών τελών(σε πολλές περιπτώσεις πενταετία)πέραν της διετίας 2013-2014 καταστρατηγεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική υπηρεσία χρέωσε αναδρομικά δημοτικά τέλη πενταετίας και πρόστιμα σε δημότη με 67% επίσημα αναγνωρισμένη χρόνια αναπηρία».

Τα μέλη της ΕΔΚ υποστηρίζουν ότι: «Η αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά συγκεκριμένων υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου δεν σταματά στους δημότες αλλά επεκτείνεται και στους δημοτικούς συμβούλους όταν προσπαθούν να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τους δημότες, σε κάθε περίπτωση όμως καταστρατηγούν πολλαπλά το νόμο.

Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες του δήμου υπηρετώντας το αίσθημα δικαίου πρέπει να στέκονται δίπλα στο δημότη και όχι αυθαιρετώντας εις βάρος του να αναγκάζουν αυτόν να στραφεί σε ιδιωτική νομική προστασία επιβαρύνοντάς τον οικονομικά και πλήττοντας το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αποσυρθεί χωρίς να συζητηθεί, με ευθύνη της δημοτικής και παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης, από το δημοτικό συμβούλιο στις 22/12/2014 και με αποκλειστικά δίκη της ευθύνη δεν το έχει επαναφέρει.

Προτείνουμε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο πρέπει να δοθεί και δυνατότητα να τοποθετηθούν οι θιγόμενοι πολίτες και οι νομικοί σύμβουλοι αυτών» καταλήγουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου