ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για θαλασσοταραχή από καταστηματάρχες στην Αγριά

διαμαρτυρίες-για-θαλασσοταραχή-από-κ-496231

Οταν πιάνει το «Εξπρές Σκιάθος» στο λιμάνι, τα μαγαζιά γίνονται άνω – κάτω

Θαλασσοταραχή προκαλεί στους καταστηματάρχες εστίασης της Αγριάς το επιβατηγό οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος», όταν το πλοίο πιάνει Άγιο Στέφανο και ετοιμάζεται να μπει στο λιμάνι. Από την ταχύτητα του πλοίου προκαλείται έντονος κυματισμός που αδειάζει τα καταστήματα.

Οι πελάτες των παραθαλάσσιων μαγαζιών βρέχονται από το θαλασσινό νερό, τα κινητά τους τηλέφωνα χαλούν, τα φαγητά τους παρασέρνονται. Οι καταστηματάρχες της περιοχής λένε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Οι επανειλημμένες συστάσεις που έχουν γίνει δεν πιάνουν τόπο.

«Πέρυσι από τον κυματισμό του πλοίου μία κολυμβήτρια χτύπησε σε βράχια. Ενώ έκανε μπάνιο και το νερό ήταν σαν λίμνη ξαφνικά ήταν λες και σηκώθηκε τσουνάμι», επισημαίνει το μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Αγριάς, Φώτης Καραουλάκης.

«Τηλεφωνούμε επανειλημμένα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και αναφέρουμε τα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε βράδυ, αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται με συστάσεις δεν βγαίνει άκρη», προσθέτει.

Πρόκειται για χρόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής. Εντούτοις, φέτος είναι πιο έντονο, καθώς η στάθμη των νερών της περιοχής έχει ανέβει.

«Η παραλία δεν έχει αλλάξει, όμως το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι με μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ ο καπετάνιος οφείλει να κόψει», επισημαίνει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες έθεσαν το πρόβλημα χθες στον υποδιοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Δημήτρη Ζαραζάνη και πρότειναν λύση.

«Θα πρέπει το πλοίο να κόβει ταχύτητα όταν μπαίνει στον Άγιο Στέφανο», είπε ο κ. Καραουλάκης. Ο κυματισμός της θάλασσας δημιουργείται από την ταχύτητα του πλοίου και αφορά σχεδόν στο σύνολο των καταστημάτων της περιοχής.

Τα μαγαζιά βλέπουν να αδειάζουν κακήν κακώς κάθε μέρα δύο φορές το 24ωρο, στις 18:00 και στη 1:30. Μόνο όσα έχουν μπροστά τους άμμο γλιτώνουν από την κατάσταση.

Τα υπόλοιπα 14, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων της περιοχής, διαμαρτύρονται.

Οι επαγγελματίες έχουν τις δεσμεύσεις του υποδιοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί και περιμένουν να δουν τις εξελίξεις για να αποφασίσουν και τον τρόπο που θα κινηθούν.

«Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε εμάς. Αφορά και στους κολυμβητές που τώρα εν μέσω καύσωνα κολυμπούν και βράδυ. Μέσα στη νύχτα δεν φαίνεται ο κυματισμός. Είναι θέμα χρόνου να σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός», καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου