ΤΟΠΙΚΑ

π. Απόστολος Μαλαμούσης: «Πράσινος» Μητροπολίτης ο Δημητριάδος

π-απόστολος-μαλαμούσης-πράσινος-μη-502524

Τα εύσημα για το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου απέδωσε ο πρωτοπρεσβύτερος του Μονάχου στον κ. Ιγνάτιο – Η δωρεά χειροποίητης γκλίτσας για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου με αφορμή και την τελευταία πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου, εξήραν ιερείς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Μαγνήτων Κιβωτού» που συνεδρίασε την Κυριακή στο Μούρεσι του Πηλίου, με αφορμή την παρουσία του κ. Ιγνατίου στον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

O Μητροπολίτης χοροστάτησε στην κυριακάτικη λειτουργία, μαζί με ιερείς του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, οι οποίοι διακονούν την ενορία.

Μαζί τους συλλειτούργησε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης, Βολιώτης στην καταγωγή, που διακονεί χρόνια στο Μόναχο και διακρίνεται για τη μεγάλη του εκκλησιαστική και ανθρωπιστική δράση.

Ο κ. Μαλαμούσης πλέον μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Στην προσφώνησή του, ο π. Απόστολος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία, την ιερουργία και κυρίως το ανύστακτο ενδιαφέρον για τον τόπο του, για όλο το Πήλιο, ενώ εξήρε τις προσπάθειες για την ανάδειξη όλης της περιοχής, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, καθώς και μέσα από την τελευταία δράση για τη δημιουργία του Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου.

Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον Σεβασμιώτατο «πράσινο Μητροπολίτη», όπως αντίστοιχα χρόνια τώρα οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για τις δράσεις και τις περιβαλλοντολογικές του πρωτοβουλίες.

Ο π. Απόστολος έδωσε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο χειροποίητη γκλίτσα (μπαστούνι) που φέρει στην κεφαλή την επιγραφή: «Το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου – Μούρεσι 2021», «για να σας στηρίζει στις περιβαλλοντικές οδοιπορίες σας, στα μονοπάτια του Πηλίου» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ακολούθησαν αντιφωνήσεις από εκπροσώπους του εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τοπικούς παράγοντες καθώς και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είχε τιμήσει με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Μητροπόλεως τον π. Απόστολο Μαλαμούση, με τον Χρυσό Σταυρό μετά διπλώματος σε εκδήλωση που έλαβε χώρα, στα πλαίσια συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, προ πενταετίας.

«Ολυμπιονίκες» της πίστεως οι μάρτυρες

Ο κ. Ιγνάτιος το απόγευμα προχθές Κυριακή χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βόλου, που τελέστηκε υπαιθρίως.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, χαρακτήρισε «ολυμπιονίκες» της πίστεως την Αγία Παρασκευή και τους άλλους μάρτυρες της εκκλησίας και συνεχίζοντας ανέφερε: «Ξέρουμε ότι και ετούτη την ώρα είναι κοντά μας και μαζί μας. «Ολυμπιονίκες» της πίστεως οι μάρτυρες, που μας δίνουν κουράγιο, πίστη. Η Αγία μας, θα είναι κι αυτή πρεσβεύουσα υπέρ ημών για την υγεία όλων των ανθρώπων. Είμαστε μια Εκκλησία ζωντανή, συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού, κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα, ενότητα. Αυτό που είναι σήμερα το μεγαλύτερο όπλο αλλά και ζητούμενο στη ζωή μας. Αυτό που δεν πρέπει καθόλου να διακυβεύσουμε ιδιαίτερα στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, στην ευλογημένη Ελλάδας μας. Πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας γιατί η ορθόδοξη πίστης μας είναι η ενοποιός μας δύναμη» κατέληξε.

Ανήμερα της εορτής, χθες δηλαδή, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο Λόγο στην Αγία Παρασκευή ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιότατος αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου