ΤΟΠΙΚΑ

Βλάβες δίχως τέλος στους αγωγούς ύδρευσης

βλάβες-δίχως-τέλος-στους-αγωγούς-ύδρε-502535

Σοβαρή ζημιά στις Αλυκές προκάλεσε έκτακτη διακοπή νερού – «Κοράκιασαν» για νερό στις Γλαφυρές

Δεν έχουν τέλος οι βλάβες σε αγωγούς ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών νοικοκυριά να βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης

Χθες το απόγευμα η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωνε εκτάκτως ότι σημειώθηκε μεγάλη βλάβη σε αγωγό στις Αλυκές. Προκειμένου να γίνει αποκατάσταση έπρεπε να γίνει διακοπή του νερού.

Κάτοικοι, επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις καλοκαιρινές που λειτουργούν στην περιοχή βρέθηκαν προ απροόπτου, χωρίς σταγόνα νερό.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή των Αλυκών προξένησε εκκένωση της δεξαμενής που τροφοδοτεί την περιοχή. «Κατά συνέπεια, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί πλήρως τις νυχτερινές ώρες όταν η δεξαμενή αποκτήσει επαρκή ποσότητα νερού», ενημέρωνε σχετικά η επιχείρηση.

Χωρίς νερό την Κυριακή οι Γλαφυρές

Το μαρτύριο της «σταγόνας» βίωσαν την Κυριακή οι κάτοικοι των Γλαφυρών. Το δημοτικό διαμέρισμα του πρώην δήμου Νέας Ιωνίας, εδώ και χρόνια υδροδοτείται μέσω δεξαμενής στην οποία έχει κουμπώσει ο αγωγός που μεταφέρει το νερό στο χωριό από γεώτρηση της Κάρλας. Ο αγωγός αυτός υπέστη ζημιά με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

Τα πρώτα προβλήματα σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ επιχείρησαν να ξαναδώσουν νερό στο χωριό, όμως δεν κατέστη δυνατό. Την Κυριακή συνεχίστηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης, όμως οι ώρες κυλούσαν και το νερό… δεν επανέρχονταν στις βρύσες.

Η ταλαιπωρία για τους κατοίκους των Γλαφυρών πήρε τέλος, χθες, Δευτέρα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου