ΤΟΠΙΚΑ

Στο Μούρεσι o Σεβασμιώτατος

στο-μούρεσι-o-σεβασμιώτατος-510171

Την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου το Μούρεσι Πηλίου, όπου θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα μιλήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Μουρεσίου.

Η επίσκεψη του κ. Ιγνατίου πραγματοποιείται και με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης στον τόπο καταγωγής του τού νέου αντιπροέδρου του Δ.Σ. του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, κατοίκου Μονάχου Γερμανίας, ο οποίος και έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα υποδοχής και δραστηριοτήτων.

Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας και της επικοινωνίας με τους Πηλιορείτες, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός» Ιγνάτιος θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Μουρεσίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να περπατήσουν στο γραφικότατο μονοπάτι από το Μούρεσι μέχρι την Νταμούχαρη, να επισκεφθούν το Σπήλαιο Μούρεσι «Κένταυρος Χείρων» και το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Νταμούχαρη, δράση η οποία είναι ενταγμένη στην πεζοπορική διαδρομή με τον τίτλο «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», που υλοποιεί ο φορέας «Μαγνήτων Κιβωτός», αξιοποιώντας την ιδέα του Νίκου Μαγγίτση.

Με την ενέργεια αυτή η «Μαγνήτων Κιβωτός» επιθυμεί να καταδείξει την πρόθεση και την προτροπή της να συμμετέχουν ενεργά η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού στο πρωτότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», να το αγκαλιάζουν και να το προστατεύουν, διότι θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή του Πηλίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Αγία Τριάδα στο Μούρεσι Πηλίου θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ορθόδοξη Μαρτυρία και από το κανάλι της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στο YouTube.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου