ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο

κεφτεδάκια-με-δυόσμο-και-ούζο-944885

Συστατικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο

300 γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 φέτες ψωμί για τοστ, μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

20 γρ. ούζο

4 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη
Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα

αλεύρι γ.ο.χ.

δυόσμο

τζατζίκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο.

Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας ανά διαστήματα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ. σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180ο C σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.

Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν απορροφούν πολύ λάδι.

Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.

Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.ΚΙΜΑΣ

akispetretzikis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου