ΕΛΛΑΔΑ

Ευθείες αιχμές από Λυκούδη κατά Κουβέλη

ευθείες-αιχμές-από-λυκούδη-κατά-κουβέ-446480

Ενα ακόμη ενδοκομματικό επεισόδιο που καταδεικνύει ότι η ουσιαστική διάσπαση της ΔΗΜΑΡ έχει ήδη επέλθει εκτυλίχθηκε χθες ανάμεσα στη μεταρρυθμιστική τάση του κ. Σπ. Λυκούδη και στον κ. Φ. Κουβέλη. Οργισμένος για την ευθεία πρόκληση στελεχών της Αγ. Κωνσταντίνου «να αποσαφηνίσει αν είναι ολίγον ΔΗΜΑΡ», ο πρώην γραμματέας επέστρεψε την ειρωνεία (9,84) λέγοντας ότι «ολίγον ΔΗΜΑΡ είναι αυτοί που την έσυραν στον βυθό του 1%». Ο κ. Λυκούδης τόνισε επιπλέον πως θα περίμενε από τον κ. Κουβέλη «να αντιλαμβάνεται ότι εσωτερικές συγκρούσεις ομάδων για να ελέγξουν ό,τι έχει απομείνει από ένα κόμμα που βασανίστηκε, ηττήθηκε και πληγώθηκε είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να γίνει σ’ αυτή τη φάση».

Οι αιχμές του κ. Λυκούδη δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου επανέφεραν με ακόμη πιο ευθύ τρόπο την ανάγκη να διασαφηνίσει τις προθέσεις του. Και το έκαναν με την επίκληση μιας φράσης που είπε ο ίδιος ο κ. Κουβέλης στην Κεντρική Επιτροπή του προηγούμενου Σαββάτου, στην οποία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «το μη ξεκαθάρισμα των προθέσεων των συντρόφων της μεταρρυθμιστικής τάσης τροφοδοτεί εξ αντικειμένου το περαιτέρω θόλωμα της εικόνας της ΔΗΜΑΡ», προκαλώντας τους ευθέως να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Αν κάτι, πάντως, συνέβη χθες και δείχνει το χάος που χωρίζει πλέον τις δύο πλευρές είναι η δημόσια παρέμβαση και του κ. Θ. Μαργαρίτη (Βήμα Fm) που κατεξοχήν εκφράζει τον κ. Κουβέλη. Αποφεύγοντας να κατονομάσει τους κ. Λυκούδη και Ψαριανό, αλλά εμφανώς φωτογραφίζοντάς τους, είπε ότι «ορισμένοι φίλοι και σύντροφοι στη ΔΗΜΑΡ έχουν μανία καταδιώξεως» και κάλεσε τη μεταρρυθμιστική τάση «να παλέψει για τις τις θέσεις της, για διορθώσεις και αλλαγές» και όχι να καταφεύγει σε «αριστερίστικα πράγματα, δηλαδή αδιαλλαξία, φετιχοποίηση των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων».

Το ρήγμα, ωστόσο, στη ΔΗΜΑΡ είναι βαθύτατα πολιτικό και θα ήταν λάθος να εκληφθεί ως προσωπικό. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο κ. Χρ. Μαχαίρας υπονόησε χθες (Real) ότι είναι θετικό πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μετακινείται σε μια λογική αναζήτησης κοινών τόπων», ο κ. Λυκούδης διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός ως κόμμα όταν αξιώνει από τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει σε δήλωση μετάνοιας για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου