ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΑΡ: Στροφή σε συμμαχία με ΣΥΡΙΖΑ -Ομόφωνα δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Κουβέλη

δημαρ-στροφή-σε-συμμαχία-με-συριζα-ομό-382131

Σε χαμηλούς τόνους, αλλά με αρκετές διαφωνίες και ηχηρές απουσίες πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Επειτα από μια μαραθώνια σύσκεψη, το κόμμα αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την προεδρία του κόμματος, ενώ, έγιναν και αρκετές προτάσεις να στραφεί η ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ήταν αρκετά τα στελέχη που πρότειναν να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΔΗΜΑΡ για την ευρύτερη Κεντροαριστερά, μαζί με την Ελιά και το Ποτάμι, αλλά με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κουμουνδούρου.

Αρκετά στελέχη τόνισαν ότι το κόμμα πρέπει να κάνει μια στροφή σε συνεργασίες στις οποίες δεν θα συμπεριλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά η Ελιά, το Ποτάμι και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρός πόλος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις ορισμένων στελεχών:

Σπύρος Λυκούδης: Η ΔΗΜΑΡ θα πάρει δικές της πρωτοβουλίες και δεν θα μετέχει ανοιχτόκαδρα στις πρωτοβουλίες των άλλων κομμάτων (Ελιά, Ποτάμι). Αν λοιπόν θέλουμε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός παράγοντας δεν φτάνει ένα κόμμα με 15%, αλλά μπορούμε να κάνουμε στρατηγικής συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρία Ρεπούση: Πρέπει να είμαστε υπέρ μιας μεγάλης κεντροαριστεράς η οποία θα περιλαμβάνει και την αριστερά.

Πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος ζήτησε την παραίτηση όλης της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Την επόμενη εβδομάδα στην κεντρική επιτροπή θα κατέβει μια πρόταση που θα περιλαμβάνει τρία σκέλη αναφορικά με τις μελλοντικές συμμαχίες του κόμματος:

  • Η πρόταση του στρατοπέδου που επιθυμεί συνεργασία με την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ)
  • Εκείνοι που επιθυμούν συνεργασία τόσο με την κεντροαριστερά όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Ο τρίτος πόλος που επιθυμεί πρώτα να δημιουργηθεί ισχυρό μπλοκ με Ποτάμι και Ελιά και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου