ΕΛΛΑΔΑ

Λευκό θα ρίξει η ομάδα Λυκούδη στην επιλογή Κουβέλη για γραμματέα

λευκό-θα-ρίξει-η-ομάδα-λυκούδη-στην-επι-502580

Λευκό θα ψηφίσει η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ (ομάδα Λυκούδη) στην εκλογή για την ανάδειξη νέου γραμματέα του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα υποδείξει για την θέση του γραμματέα τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, στέλεχος της γενιάς των 30ρηδων το οποίο όμως δεν έχει επαφή ούτε καν με τον στενό κομματικό πυρήνα.

Η επιλογή του Θεοχαρόπουλου δεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις μόνο στο εσωτερικό της μειοψηφίας που κάνει λόγο για “αχυράνθρωπο” προκειμένου ο Φώτης Κουβέλης να περνάει με ευκολία τις προτάσεις του και να μην υπάρχει πολιτικός αντίλογος. Και στην πλειοψηφία υπάρχουν ενστάσεις και κυρίως στην πλευρά του Αριστερού Δικτύου μέλη του οποίου διατυπώνουν επιφυλάξεις για το πρόσωπο του υποψηφίου γραμματέα. Επίσης, είναι άγνωστο εάν στην κάλπη θα καταγραφούν οι αντιρρήσεις και από τμήμα της πλειοψηφίας που διαφωνεί με την απόφαση του κ. Κουβέλη να παραμερίσει τους “βαρώνους” του κόμματος προωθώντας ένα άπειρο στέλεχος.

Στον αντίποδα η ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου πιστεύει ότι με την απόφασή της για εκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου πρώην ειδικού γραμματέα Υδατικών Πόρων στην θέση του γραμματέα υπηρετεί την αναγκαιότητα για ανανέωση των προσώπων.

Σήμερα εκλέγεται και η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ. Στο νέο όργανο δεν θα συμμετέχουν βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι εκτός θα είναι εκ των πραγμάτων ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός της μειοψηφίας.

Δυσφορία για την μη συμμετοχή βουλευτών στο όργανο έχει εκφράσει ο Βασίλης Οικονόμου.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου