ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο της Έλενας Ράπτη

επίθεση-με-μπογιές-στο-γραφείο-της-έλε-430528

Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα δέκα ατόμων συγκεντρώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το γραφείο, επί της οδού Εγνατίας 121, και στη συνέχεια τέσσερις από αυτούς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ανέβηκαν στο γραφείο.

Οι άγνωστοι, που αναζητούνται από τις αρχές, πέταξαν μπογιές στους τοίχους και σε μηχανήματα, καθώς και φέιγ βολάν με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και των βουλευτών που το ψηφίζουν, και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή.

Τη στιγμή της επίθεσης στο γραφείο δεν βρισκόταν η κ. Ράπτη αλλά τέσσερις συνεργάτες της.

Για την επίθεση η Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Σήμερα το μεσημέρι, μια ομάδα κουκουλοφόρων, μαυροφορεμένων και με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο, έριξαν φεϊγ βολάν, πέταξαν παντού μαύρη λαδομπογιά καταστρέφοντας έπιπλα, υπολογιστές, μηχανήματα και τοίχους αλλά κυρίως προκάλεσαν αίσθημα τρόμου στους συνεργάτες του γραφείου μου, φωνάζοντας ’να κλείσουν οι φυλακές’ και πως ’όσοι ψηφίζουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις’.

Μετά την αναχώρησή τους, οι συνεργάτες μου κάλεσαν την Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την σχετική προανάκριση.

Σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπό μου, για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν όλους τους συναδέλφους βουλευτές της πλειοψηφίας ώστε σήμερα να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου
Δικαιοσύνης που προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρότερο καθεστώς μεταχείρισης όσων ποινικών κρατουμένων κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, δηλαδή για την ασφάλεια κάθε πολίτη, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Διάταξη μάλιστα που έχει συνταχθεί σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες και με σεβασμό στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Όπως πάντοτε, έτσι και τώρα θα πράξω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και το χρέος μου απέναντι στους πολίτες. Να συμβάλλω στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας για όλους τους Έλληνες.»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου