ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη

ανάληψη-ευθύνης-για-την-έκρηξη-στο-γρα-253548

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε, με προκήρυξή της, την ευθύνη για το χτύπημα στο γραφείο του δικηγόρου και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Φαήλου Κρανιδιώτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr και υπέδειξε ένα κουτί μέτρησης φυσικού αερίου στα Εξάρχεια όπου είχε αφεθεί μέσα σε μαύρη σακούλα ένα στικάκι USB.

Στο στικάκι υπήρχε δισέλιδη προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση». Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη που έγινε στις 2 Μαρτίου.

Οι συντάκτες της δισέλιδης προκήρυξης χαρακτηρίζουν τον κ. Κρανιδιώτη ως «χιτλερική μαριονέτα της ΝΔ» και σημειώνουν: «Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας της ΝΔ με την ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύοντας αυτό που ούτως ή άλλων οι περισσότεροι γνωρίζουν. Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυο αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό…

» Επιλέξαμε τον συγκεκριμένο γιατί ως ένας από τους θιασώτες της, ανύπαρκτης για εμάς, θεωρίας των δυο άκρων προσπαθεί να ταυτίσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με τους φασίστες δολοφόνους της ΧΑ, τους κατοίκους στις Σκουριές Χαλκιδικής με τον δολοφόνο Ρουπακιά (μέλος των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια και φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα)».

Αναφερόμενοι στο χτύπημα λένε πως «αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1ο όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό. Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από τη στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με τον αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω».

Από την έκρηξη είχαν προκληθεί υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου του.

Επίσης με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου και στην οποία δεν αναφέρονταν επωνυμία οργάνωσης έγινε ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη: «Εμείς από την πλευρά μας, κινούμενοι συνεχώς σε αυτά τα πλαίσια, τιμήσαμε τη μνήμη του αναρχικού αγωνιστή και επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, το βράδυ του Σαββάτου 8 Μάρτη, επιτιθέμενοι στο ΑΤ Νέας Χαλκηδόνας και πιάνοντας για ακόμα μια φορά στον ύπνο τους κρατικούς μηχανισμούς πυρπολήσαμε σταθμευμένο περιπολικό, τη σκοπιά και την είσοδο του ΑΤ, δείχνοντάς τους ότι οι αγωνιστές είναι οι μόνοι που θα επιλέξουν τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο για να εξαπολύσουν το μίσος τους απέναντι στους εντεταλμένους εχθρούς της ελευθερίας».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου