ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί σε γραφείο στη Βουλή

ριφιφί-σε-γραφείο-στη-βουλή-396536

Την παραβίαση γραφείου της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στη Βουλή, επιβεβαιώνει έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου, επικαλούμενη δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε διάρρηξη σε ερμάρια με έγγραφα για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που φυλάσσονταν στην ΥΔΑΣ.

Όπως ωστόσο διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «σύμφωνα με τις απαντήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) και της Στ΄ Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού, Διοικητικής Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Εξωτερικών, η παραβίαση δεν αφορούσε σε γραφείο που φυλάσσονταν φάκελοι προγραμμάτων ΜΚΟ».

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «η παραβίαση περιορίστηκε στο εσωτερικό ξύλινο τμήμα πόρτας (κάσα) και όχι της κλειδαριάς του γραφείου» και ότι «μετά από έλεγχο της ΥΔΑΣ, δεν διαπιστώθηκε απώλεια υλικού ή αντικειμένων, ούτε παραβίαση φοριαμού», ενώ «η ΥΔΑΣ προέβη σε αποκατάσταση της ζημιάς της πόρτας και προσθήκη κλειδαριάς ασφαλείας».

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου