ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελίστρια υπερασπίστηκε ποδοσφαιριστή που βίασε 19χρονη σερβιτόρα

πανελίστρια-υπερασπίστηκε-ποδοσφαιρ-56665

Στη Βρετανία η υπόθεση βιασμού μιας 19χρονης σερβιτόρας από έναν πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, ήρθε ξανά στο προσκήνιο από την Τζούντι Φίνιγκαν. Η 66χρονη διάσημη πανελίστρια της εκπομπής «Loose Women» πήρε θέση υπέρ της αποφυλάκισης του Τσεντ Έβανς, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η εκπομπή «Loose Women» και η τοποθέτηση της μιας εκ των τεσσάρων γυναικών που βρίσκονται στο πάνελ της, προκάλεσε αίσθηση, υπερασπιζόμενη τον 25χρονο σήμερα Έβανς, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για βιασμό. Η Φίνιγκαν υποστήριξε ότι από την στιγμή που μια γυναίκα είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και έχει σεξουαλική επαφή δεν μπορεί να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού ή άγριου σεξ!

Τι συνέβη το βράδυ της 30ης Μαϊου

Ο Εβανς, ο οποίος κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στις αρχές της εβδομάδας, είδε τη ζωή του να αλλάζει το βράδυ της 30ης Μαϊου το 2011. Ο 22χρονος τότε ποδοσφαιριστής της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο οποίος είχε φορέσει και τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, φιλοξένησε στο Ριλ της Βόρειας Ουαλίας έναν φίλο και συμπαίκτη του στη Σίτι, τον Κλέιτον ΜακΝτόναλντ. Ο τελευταίος ζήτησε να μείνει σε ένα κοντινό ξενοδοχείο αφού τότε ο Έβανς συγκατοικούσε με την μόνιμη σύντροφό του, Νατάσα Μάσεϊ. Το βράδυ και αφού οι δυο τους βγήκαν να διασκεδάσουν, συνάντησαν την νεαρή σερβιτόρα, η οποία σύμφωνα με τις ομολογίες και των δύο, γνώρισε πρώτα τον ΜακΝτόλαντ, τον οποίο και δέχθηκε να συνοδεύσει στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με τον ρεσεψιονιστ του ξενοδοχείου «Premier Inn», η κοπέλα δεν είχε σταθερό βηματισμό με εμφανή τα «σημάδια» του αλκοόλ στη συμπεριφορά της. Λίγη ώρα αργότερα, στο ξενοδοχείο έφτασε και ο Εβανς, ο οποίος δήλωσε στην ομολογία του πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ΜακΝτόναλντ, ο οποίος του είπε ότι η κοπέλα συμφωνούσε για ομαδικό σεξ.

Ό ρεσεψιονιστ ξεκαθάρισε πως άκουσε φωνές και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να ανέβει στον όροφο του δωματίου αλλά όταν στάθηκε έξω από αυτό, άκουσε απλά φωνές και από τη γυναίκα αλλά και από τους άντρες, οι οποίες τον οδήγησαν απλά στο συμπέρασμα ότι οι τρεις νέοι άνθρωποι είχαν ερωτική επαφή.

Τόσο ο Έβανς όσο και ο ΜακΝτόναλντ αποχώρησαν από το ξενοδοχείο λίγη ώρα αργότερα αφήνοντας την κοπέλα στο δωμάτιο να κοιμάται. Η ίδια επεσήμανε ότι το επόμενο πρωί δεν θυμόταν τίποτα και πως η τελευταία εικόνα που της είχε μείνει ήταν έξω από το «Zu Bar» στο οποίο διασκέδαζε. Παραδέχθηκε ότι είχε πιει αρκετά αλλά τόνισε πως δεν ήταν μεθυσμένη αφού συνήθισε να πίνει αρκετά τα βράδια.

Ένοχος μόνο ο Έβανς

Ο Μακ Ντόναλντ κρίθηκε αθώος αφού από τις εσωτερικές κάμερες του ξενοδοχείου αποδείχθηκε ότι έφτασε στο ξενοδοχείο αγκαλιά με την κοπέλα ενώ ο Έβανς καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση. Τώρα έχοντας εκτίσει παραπάνω από το μισό της ποινής αιτήθηκε την αποφυλάκισή του και η Φίνιγκαν πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του μέσω της εκπομπής στην ITV, θέση πάντως για την οποία δέχθηκέ έντονη κριτική μέσω των social media, γεγονός που την ανάγκασε δύο μέρες μετά να ζητήσει συγγνώμη για την τοποθέτησή της.

Το σκεπτικό της Φίνιγκαν

«Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι μια σεξουαλική πράξη ήταν απλά βίαιη ή βιασμός από την στιγμή που έχεις καταναλώσει τόσο πολύ αλκοόλ και δεν μπορείς να σταθείς καλά καλά στα πόδια σου» ήταν η θέση της κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής εκπομπής, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τηλεθεατών.

Ακόμη πιο έντονη ήταν μάλιστα η αντίδραση της Τζιν Χάτσετ, η οποία εκπροσωπώντας το κίνημα των γυναικείων δικαιωμάτων συγκέντρωσε 145,000 υπογραφές για τη μη αποφυλάκιση του Έβανς με σύνθημα «Οι μεθυσμένες γυναίκες δεν προκαλούν το βιασμό. Μόνο οι βιαστές το κάνουν»

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου