ΔΙΕΘΝΗ

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε Βρετανός που απείλησε με βιασμό μια βουλευτή μέσω Twitter

σε-φυλάκιση-καταδικάστηκε-βρετανός-π-83607

Ένας άνδρας στη Βρετανία καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μια βρετανίδα βουλευτή μέσω του Twitter.

Ο Πίτερ Ναν, 33 ετών, έστειλε μηνύματα μέσω του Twitter στα οποία απειλούσε με βιασμό τη βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίσι, ενώ την χαρακτήρισε «κακιά μάγισσα», δήλωσε ένας λονδρέζος δικαστής.

Ο Ναν ανέβασε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα μηνύματα αυτά αφού η Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα Τζέιν Όστιν στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.

Η Κριάντο-Πέρες έχει επίσης δεχθεί απειλές μέσω Twitter και δύο πρόσωπα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα για την υπόθεση αυτή.

Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.

«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», σχολίασε η Στέλα Κρίσι.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου