ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός έπεσε διαδηλωτής στην Μπανγκόκ

νεκρός-έπεσε-διαδηλωτής-στην-μπανγκό-504900

Ενας αντικυβερνητικός διαδηλωτής σκοτώθηκε από πυροβολισμό κατά τις συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ. Στρατιωτικός που υποστηρίζει τα "κόκκινα πουκάμισα" πυροβολήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο στρατιωτικός – στρατηγός Χατίγια Σαβασντιπόλ – πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο κέντρο της Μπανγκόκ κοντά στο χώρο όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές με "τα κόκκινα πουκάμισα", ανέφερε στα ξένα πρακτορεία αυτόπτης μάρτυρας. Ξένοι ανταποκριτές μετέδωσαν ότι και δύο ακόμα διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες σε επεισόδια με την αστυνομία και τις δυνάμεις της τάξης.

Εκπρόσωπος ξένου πρακτορείου κατάγγειλε ότι είναι μάρτυρας βιαιοτήτων με πυροβολισμούς από την πλευρά της αστυνομίας "στο ψαχνό".

Ο τραυματισμός του στρατηγού έγινε όταν μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες προσπάθησαν να περάσουν από δρόμο που είχε κλειστεί από την αστυνομία σε περιοχή όπου υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα και η οποία έχει καταληφθεί από τα "κόκκινα πουκάμισα" εδώ και δύο μήνες που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

Τα αιματηρά επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα μεταξύ των διαδηλωτών με τα "κόκκινα πουκάμισα", που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και των δυνάμεων της τάξης που προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την περιοχή που έχουν καταλάβει εδώ και δύο μήνες.

Άγνωστος, μέχρι στιγμής, αριθμός ανθρώπων διακομίστηκε στο νοσοκομείο από την επιχειρηματική συνοικία Σιλόμ της Μπανγκόκ, λιγότερο από μισή ώρα αφού ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και πυροβολισμοί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε και πέραν την Μπανγκόκ και στις γύρω περιοχές της καθώς και σε 15 επαρχίες της χώρας για να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών από την αστυνομία, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας .Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ανακοινωθεί σε πολύ λίγο μέσω τηλεόρασης σε όλες τις επαρχίες στο βορρά και στα βόρειο-ανατολικά της Ταϊλάνδης.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Μπανγκόκ και δήλωσαν εξαιρετικά ανήσυχες από την εξέγερση και τα αιματηρά επεισόδια στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. "Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλη προσοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι που επισήμανε ότι η αμερικανική πρεσβεία έκλεισε γιατί βρίσκεται στην καρδιά των επεισοδίων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου