ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευσε την περιουσία του Γιανουκόβιτς η ΕΕ

δέσμευσε-την-περιουσία-του-γιανουκόβ-244573

Τα περιουσιακά στοιχεία του έκπτωτου ουκρανού προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καθώς και 17 ακόμη αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Μικολά Αζάροφ, δέσμευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για το έδαφος χωρών-μελών της ΕΕ καθώς και για τον εναέριο χώρο της κοινότητας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ένας πρώην γενικός εισαγγελέας, ένας πρώην υπουργός Άμυνας και ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι ηγέτες της ΕΕ συνέρχονται σήμερα σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών χθες Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου