ΜΠΑΣΚΕΤ

Εύκολο ματς για Αλμυρό, διαδικαστικό για Αγριά

εύκολο-ματς-για-αλμυρό-διαδικαστικό-γ-53486

Σαν προπόνηση πριν το ματς με τον Α.Ο. Τρίκαλα εκτός έδρας στο φινάλε του πρωταθλήματος, μοιάζει το σημερινό παιχνίδι με την Αναγέννηση Λαμίας στο γήπεδό του για τον Γ.Σ. Αλμυρού στο πλαίσιο της 17ης και προτελευταίας αγωνιστικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η αντίπαλος της ομάδας του Παναγιώτη Νάνη θεωρείται αδύναμη, καταλαμβάνοντας αυτή τη στιγμή την προτελευταία θέση στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, και δεν μπορεί να προβληματίσει τους Αλμυριώτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την υποτιμήσουν.

Αντίθετα, με τη δέουσα σοβαρότητα θα προσπαθήσουν να απλοποιήσουν από νωρίς τα πράγματα, φτάνοντας με ανάλογη άνεση, όπως και στο διπλό του πρώτου γύρου στο Χαλκιοπούλειο με 21 πόντους διαφορά, στο 14ο ροζ φύλλο αγώνα, με τους Βαλαμούτη, Γώγουλα να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι, αφού δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης τις προηγούμενες μέρες, ενώ δεν είναι σίγουρη επίσης η συμμετοχή των Τσαβέ, Χασιώτη και Μασούρα, τη στιγμή που επέστρεψε την Πέμπτη ο Κοντοστάθης.

Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς έδρας για φέτος για τον Γυμναστικό, η διοίκηση του οποίου έκανε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το κλειστό του Αλμυρού, από τη στιγμή που πλέον επιτρέπεται πληρότητα 100%.

Από κει και πέρα και αν όλα κυλήσουν ομαλά σήμερα, άπαντες θα σκεφτούν την αναμέτρηση με τον Α.Ο. Τρίκαλα, που είναι η μοναδική ομάδα, η οποία κέρδισε τον Σπάρτακο Ιωαννίνων, αλλά έχει χάσει δύο φορές από τους Σοφάδες με έναν πόντο. Αυτό σημαίνει ότι σε τριπλή ισοβαθμία Αλμυρού, Τρικάλων και Σοφάδων, οι τελευταίοι υπερτερούν, εφόσον είναι στο 1-1 με τον Αλμυρό και στο 2-0 με τον Α.Ο. Τρίκαλα και κατατάσσονται δεύτεροι.

Επομένως, εφόσον δεν ηττηθεί σήμερα κάποιος εκ των Τρικάλων και Σοφάδων, ο Γ.Σ.Α. οφείλει να πάρει και το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, αν θέλει να παραμείνει μόνος στη δεύτερη θέση, η οποία, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψει κάποιο κενό, μπορεί να χαρίσει άνοδο στη Β’ Εθνική.

Το ιδανικό θα ήταν για τον ΓΣΑ να χάσει σήμερα στη Νίκαια Λάρισας ο Α.Ο. Τρίκαλα σε συνδυασμό με τη δική του νίκη, κάτι που θα τον έφερνε στο +2 από τους Τρικαλινούς (οι οποίοι στο φινάλε δεν θα μπορούν να τον φτάσουν). Αν συμβεί αυτό, ακόμη κι αν σήμερα περάσουν από το Αγρίνιο οι Σοφάδες, ο Αλμυρός θα έχει το «δικαίωμα» ήττας στην τελευταία αγωνιστική, η οποία δεν θα τον επηρεάσει, αφού στη χειρότερη περίπτωση θα ισοβαθμήσει μόνο με τους Σοφάδες, τους οποίους έχει κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά στο γήπεδό του (+11) απ’ αυτήν που έχασε εκτός έδρας (-6).

Στο σενάριο που σήμερα οι Σοφάδες πέσουν θύμα έκπληξης και Α.Ο. Τρίκαλα κερδίσει, τότε ο ΓΣΑ, εφόσον πάντα κάνει σήμερα το αναμενόμενο, θα πάει να υπερασπιστεί διαφορά επτά πόντων στα Τρίκαλα στο φινάλε.

Για αξιοπρεπή εμφάνιση η Αγριά

Ο πρωτοπόρος και σίγουρος πρωταθλητής Σπάρτακος Ιωαννίνων είναι ο φιλοξενούμενος της Αγριάς σήμερα, με την ομάδα των Γκουγκουτούδη-Στρατίκη να δίνει ένα διαδικαστικό παιχνίδι, εφόσον έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία της και έχει και πάλι ν’ αντιμετωπίσει σημαντικές απουσίες. Μπορεί ο Κοϊτσάνος, που είχε νοσήσει από κορονοϊό, να επιστρέφει, αλλά θα λείπουν οι Λουκίδης, Κοψιαλής για προσωπικούς λόγους, όπως και οι τραυματίες Ζαμπέτης και Σούλκο, ενώ ο Διγενής είναι αμφίβολος λόγω ίωσης. Η Αγριά θέλει ρεαλιστικά να βγάλει κι αυτήν την υποχρέωση, για να τελειώσει η χρονιά την επόμενη βδομάδα, χωρίς να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από τη σημερινή αναμέτρηση.

Το σημερινό πρόγραμμα (17.00)

Αγριά-Σπάρτακος Ιωαννίνων

Καρακώστας-Αγραφιώτης Β.

(Μηναρετζόπουλος)

Αγρίνιο-Σοφάδες

Λιαρομμάτης-Τσουρή (Καββαδίας)

Νίκαια 2012-Α.Ο. Τρίκαλα

Δόλγυρας-Μπουγλός Π. (Σταμάτης)

Γ.Σ. Αλμυρού-Αναγέννηση Λαμίας

Παπαγερίδης-Τοπαλίδης (Γκουντέλιας)

Αχέρων Καν.-Αμπελώνας 1986

Καμήτσος-Κωστής (Ιωακειμίδης)

Βαθμολογία

  1. Σπάρτακος Ιωαννίνων 31
  2. ΓΣ Αλμυρού 29
  3. Γ.Σ. Σοφάδων 28
  4. ΑΟ Τρίκαλα 28
  5. Γ.Σ. Αμπελώνα 1986 23
  6. Αχέρων Καναλακίου 22
  7. Γ.Σ. Αγριάς 22
  8. Νίκαια 2012 20
  9. Αναγέννηση Λαμίας 19
  10. Γ.Ε. Αγρινίου 18

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου