ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κλειδώνει» τη σωτηρία η Αγριά

κλειδώνει-τη-σωτηρία-η-αγριά-88955

Ακόμη ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι έδρας έχει ο Γ.Σ. Αλμυρού για τη 15η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, με την ομάδα του Παναγιώτη Νάνη να υποδέχεται τον Αχέροντα Καναλακίου στις 17.00.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Από την άλλη την ίδια ώρα η Αγριά, που παίζει με την Αναγέννηση Λαμίας σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ως γηπεδούχος, έχει μεγάλες πιθανότητες να πανηγυρίσει από σήμερα την παραμονή της.

Γ.Σ. Αλμυρού-Αχέρων

Έναν αντίπαλο κουρασμένο, αλλά κατά μεγάλο βαθμό σωσμένο αντιμετωπίζει σήμερα ο Γ.Σ. Αλμυρού, καθώς ο Αχέρων Καναλακίου κέρδισε σε εξ αναβολής ματς την περασμένη Τετάρτη στην Αγριά και εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή του, ωστόσο αναγκάζεται να κάνει δεύτερο συνεχόμενο ταξίδι μέσα σε λίγες μέρες στη Μαγνησία. Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί και θέλουν το δωδέκατο ροζ φύλλο αγώνα, για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, αλλά με μία λιγότερη ομάδα ισόβαθμή τους, αφού Σοφάδες και Τρίκαλα, που έχουν το ίδιο ρεκόρ με τους Αλμυριώτες έως τώρα (11-3), κοντράρονται μεταξύ τους.

Εξαιρετικά αμφίβολος για τον Γυμναστικό είναι ο Θοδωρής Μαμούρας, ο οποίος, αφού ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, τώρα έχει βρογχίτιδα.

Αγριά-Αναγέννηση Λαμίας

Νικά σήμερα, παίρνει το έκτο ροζ φύλλο και εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια η Αγριά, που φιλοξενεί την Αναγέννηση Λαμίας, η οποία έχει δύο νίκες λιγότερες από τους «κιτρινόμαυρους».

Όμως, ο στόχος της σωτηρίας μπορεί να «κλειδώσει» σήμερα μαθηματικά ακόμη και με ήττα, αν χάσουν ταυτόχρονα οι ουραγοί με 2 νίκες και 12 ήττες Νίκαια 2012 και Γ.Ε. Αγρινίου (σ.σ. υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι). Σ’ αυτήν την περίπτωση και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν στη χειρότερη περίπτωση η Αγριά θα ισοβαθμήσει με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες, αλλά τις έχει κερδίσει αμφότερες μέσα-έξω, επομένως υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Σήμερα ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σούλκο και πάλι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σκαμάγκας και Κουρατίδης, αλλά τουλάχιστον επιστρέφει ο Ρόσσιος. Σε ό,τι αφορά στον Διγενή, πονάει στο γόνατο, αλλά προπονήθηκε κανονικά και με σωστή διαχείριση θα αγωνιστεί.

«Έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη με τον Αχέροντα, για να είμαστε πολύ πιο άνετοι. Είναι κρίμα που μετά από ένα μεγάλο διπλό στον Αμπελώνα, καταφέραμε να χάσουμε με τέτοιο τρόπο. Τώρα, πρέπει να νικήσουμε την Αναγέννηση», ήταν το σχόλιο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη, ο οποίος γνωρίζει ότι στους τρεις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος με Τρίκαλα, Σπάρτακο και Σοφάδες είναι αντικειμενικά δύσκολο να βρει νίκες η ομάδα του και σήμερα είναι η ευκαιρία να φτάσει στην έκτη.

Το σημερινό πρόγραμμα (17.00)

Αγριά-Αναγέννηση Λ.

Καρακώστας

-Αγραφιώτης Β. (Γκουντελιάς)

Σοφάδες-Τρίκαλα

Ντόγκας-Χατζηχαρίσης (Μανάσης)

Αγρίνιο-Σπάρτακος Ιωαννίνων

Τσακαλογιάννης-Καμήτσος (Καββαδάς)

Νίκαια 2012-Αμπελώνας 1986

Γερακίνης-Γιατρόπουλος (Βαρνάς)

Γ.Σ. Αλμυρού-Αχέρων Καναλακίου

Ξέρας-Κώνης (Μηναρετζόπουλος)

Βαθμολογία
1. Σπάρτακος Ιωαννίνων 27
2. ΓΣ Αλμυρού 25
3. ΑΟ Τρίκαλα 25
4. ΓΣ Σοφάδων 25
5. ΓΣ Αμπελώνα 21

6. Αχέρων Καναλακίου 19
7. Αγριά 19
8. Αναγέννηση Λαμίας 17
9. Νίκαια 2012 16
10. ΓΕ Αγρινίου 16

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου