ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση στις απόψεις του Γ. Σούρλα

απάντηση-στις-απόψεις-του-γ-σούρλα-659619

Από τον κ. Γεώργιο Μηνακίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

Προ ημερών διάβασα με έκπληξη στον ημερήσιο Τύπο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» τα λεχθέντα από τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. ότι η «πόλη πρέπει να βγει από την απομόνωση στην οποία την έφερε η παρούσα δημοτική αρχή» και ότι «όποιος δεν ψηφίσει την εκπρόσωπο της Ν.Δ. θα με βρει απέναντι». Είναι αλήθεια ότι είχα άλλη άποψη για τον κ. Σούρλα που το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε πολύ με την ανεύρεση των οστών των ηρώων που έπεσαν ηρωικά στον Β’ Π.Π. υπέρ της πατρίδος. Εχασε όμως πολύ από την εκτίμηση που είχα, με αυτά που εδήλωσε. Δηλαδή πώς εννοεί το πολίτευμα της δημοκρατίας στη χώρα μας, να χειραγωγείται το άτομο από κάποιους, όπως συμβαίνει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα ή να μπορεί στην κοινωνία στην οποία ζει να εκφράζεται ελεύθερα, σύμφωνα μ’ αυτό που πιστεύει; Μετά εδήλωσε και το άλλο που δεν έχει καμία βάση, ότι δηλαδή η πόλη του Βόλου όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται απομονωμένη. Ελεος κ. Σούρλα, πώς εννοείτε την απομόνωση όταν όλα τα ξενοδοχεία πλησιάζουν το 100% από πλευράς πληρότητος και με όλες τις ωραίες εκδηλώσεις των εορτών ανέβασε τρομερά τον τουρισμό στον Νομό;

Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που οι πολιτικοί με ένα κέρασμα στα καφενεία υπέκλεπταν την ψήφο του λαού. Ο λαός έχει μάτια και κρίση και αποφασίζει μόνος του ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη δημοτική αρχή. Μπράβο στον δήμαρχο που είναι ανένταχτος στα πολιτικά κόμματα. Κάποιοι δημότες, φανατικοί στο έπακρο, λόγω ίσως ατομικών συμφερόντων και όχι από ιδεολογία, έχουν παρωπίδες και υποστηρίζουν ότι ασχολείται με έργα βιτρίνας. Να τους απαντήσω ποια είναι τα έργα βιτρίνας, τα οποία ομολογουμένως ομορφαίνουν την πόλη και ανεβάζουν την ψυχολογία των Βολιωτών. Να μου απαντήσει κάποιος αν είναι έργα βιτρίνας το αποχετευτικό της Αγριάς, η αλλαγή τσιμεντοσωλήνων υδρεύσεως, η κατασκευή του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, ο διαγωνισμός για την επισκευή του θεάτρου, η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων, η ωραία κατασκευή των τριών κυκλικών κόμβων, ο φωτισμός της αριστερής πλευράς της οδού Κ. Καρτάλη που ήταν φτωχός εδώ και χρόνια παρά τη μεγάλη κίνηση τροχοφόρων, η ασφαλτόστρωση πολλών δρόμων, η μεταφορά των πεσσών στις Αλυκές και η διεύρυνση του δρόμου προς Πορταριά στο ύψος της Αλλης Μεριάς και πολλών άλλων που δεν είμαι εις θέση να τα γνωρίζω.

Με λίγα λόγια δεν άφησε τίποτε από τα έργα που ήταν στο χρονοντούλαπο για πολλά χρόνια, που να μην τα έχει ξεκινήσει και πέραν όλων αυτών ομόρφυνε και την πόλη με πολύχρωμα λουλούδια που στολίζουν τους κεντρικούς δρόμους.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπογράφων είναι τελείως άγνωστος στον δήμαρχο και είναι συνταξιούχος και δεν τον λιβανίζει για να εισπράξει κάτι από την επανεκλογή του. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Δεν υπάρχουν πλέον τρωκτικά που να λαδώνονται από τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Εκείνο που διείδα στον άνθρωπο από την πρώτη στιγμή είναι ότι έχει ικανότητες διοικητικές. Παρακολουθεί αν και το τελευταίο ευρώ πάει στη σωστή κατεύθυνση. Απόδειξη είναι ότι παρά τα έργα, τον διευρυμένο Δήμο και την οικονομική κρίση που διερχόμαστε, τα ταμεία του Δήμου έχουν χρήματα. Για τις μελλοντικές εκλογές θα σας πω, με την κρίση που διαθέτω ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Αφού κατάφερε να κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές, όταν στο ευρύ κοινό ήταν σχεδόν άγνωστος και ανένταχτος στην πολιτική και του έσερναν σωρηδόν κατηγορίες, είναι δυνατόν τώρα που ο πολίτης της πόλης βλέπει πόσο αλλάζει και ομορφαίνει, να μη κερδίσει τις εκλογές; Τελικά η γνώμη μου είναι ότι ο Μπέος είναι ευλογία για την πόλη και σε μια περίπτωση που δεν επανεκλεγεί ο Βόλος θα πάει πενήντα χρόνια πίσω. Και τούτο γιατί έχει πολλές ικανότητες στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών. Διαθέτει ψυχική και σωματική αντοχή και μπαίνει μπροστά στα δύσκολα. Τέτοιου τύπου άτομα θα έπρεπε να διοικούν οργανισμούς και υπουργεία που είναι πανταχού παρόντες στα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη και όχι να κάθονται στα γραφεία και στα «παράθυρα» των τηλεοράσεων και να υπογράφουν τα κονδύλια, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι αν δαπανώνται σωστά. Ενα αρνητικό πρόσημο του βρίσκω, ότι σε κατάσταση έντασης αντιμετωπίζει τον αντίπαλο με φράσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του δημάρχου. Οποιος από τους δημότες της πόλης έχει αντίρρηση μ’ αυτά που γράφω πολύ θα ‘θελα να ακούσω τα επιχειρήματά του, ώστε η κοινωνία του Βόλου να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου