ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δεν μας λείπουν οι πολλές ευχές, αλλά η κοινή ευχή όλων

δεν-μας-λείπουν-οι-πολλές-ευχές-αλλά-η-665372

Του Νίκου Χαυτούρα,

Ιατρού Νευροχειρουργού, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας ΚΙΝΑΛ

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει και την ιστορία και τους ανθρώπους για την συγκρότηση αυτής της συνολικής και οργανωμένης, συντονισμένης ευχής του τόπου, που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την εκλογή βουλευτή στη Μαγνησία.

Εχει λείψει αυτή η συλλογική έκφραση στον νομό μας και είναι καιρός να κατακτηθεί πάλι, όπως ταιριάζει στον δημοκρατικό Βόλο μας».

Η νέα χρονιά που ανέτειλε εύχομαι να φέρει υγεία και χαρά σε όλους τους συμπολίτες. Η υγεία βέβαια είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους και εξαιτίας του επαγγέλματος βέβαια επιτρέψτε μου να γνωρίζω ακόμη περισσότερο από οποιονδήποτε την αξία της.

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για ευτυχία και χαρά σε όλο τον κόσμο για τη νέα χρονιά, είναι επιτακτική η ανάγκη να ευχηθούμε και να προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη αυτές οι ευχές να πιάσουν για όλη τη Μαγνησία, για όλο τον τόπο μας.

Εδώ όμως σε αυτό το σημείο οι ευχές δεν μπορεί να είναι απλά ευχές, αλλά να είναι στόχοι, να είναι πρόγραμμα και η πραγμάτωσή του δεν μπορεί να αφήνεται απλά στην τύχη, αλλά στο αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων μας.

Οι ευχές για τους ανθρώπους ατομικά έχουν και ένα σημαντικό παράγοντα που λέγεται τύχη ή τυχαίο γενικά. Οι ευχές για την πορεία ενός τόπου ή μιας κοινωνίας δεν μπορεί να αφήνονται απλά στην τύχη, αλλά στην τοποθέτηση συγκεκριμένων στόχων και στις προσπάθειες για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Δυστυχώς αυτοί οι στόχοι στην πόλη μας δεν έχουν ορισθεί και δεν έχουν γίνει συγκεκριμένοι για πολλά χρόνια.

Όχι, δεν εννοώ ότι είμαστε γενικώς άστοχοι. Ο κάθε φορέας εξουσίας, ο κάθε εκλεγμένος κάνει την προσπάθειά του, δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση κανενός, αλλά ο καθένας από μόνος του χωρίς να συνεννοείται με τον διπλανό του δεν μπορεί να έχει συλλογικό αποτέλεσμα.

Αλλα τα σχέδια του Δήμου, άλλα της Περιφέρειας, άλλα του ενός ή του άλλου κόμματος.

Εδώ όμως είναι ξεκάθαρο ότι λείπει η κοινή προσπάθεια από όλους, δηλαδή μια συντονισμένη δράση και σε συνεννόηση.

Οι ευχές λοιπόν για τη Μαγνησία και τον Βόλο μας δεν φτάνει απλά να λέγονται και να ακούγονται. Εκείνο που χρειάζεται είναι οι ευχές αυτές να γίνουν μια συντονισμένη ευχή όλων.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει και την ιστορία και τους ανθρώπους για τη συγκρότηση αυτής της συνολικής και οργανωμένης, συντονισμένης ευχής του τόπου, που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την εκλογή βουλευτή στη Μαγνησία.

Εχει λείψει αυτή η συλλογική έκφραση στον νομό μας και είναι καιρός να κατακτηθεί πάλι, όπως ταιριάζει στον δημοκρατικό Βόλο μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου