ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η μη τήρηση της Νομιμότητας, ευθύνεται για την τραγική κατάσταση του Καταφυγίου

η-μη-τήρηση-της-νομιμότητας-ευθύνεται-285291

Τις προηγούμενες ημέρες οι πολίτες του Βόλου, γίναμε μάρτυρες σοκαριστικών αποκαλύψεων, από τις Φιλοζωικές οργανώσεις, για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων, στην Κάπουρνα. Βίντεο και φωτογραφίες με απάνθρωπες εικόνες ντροπής! Βέβαια η Δημοτική αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μπατζιάκας…ψέλλισαν κάποιες δικαιολογίες και κυρίως επιχείρησαν-για άλλη μία φορά- να αποποιηθούνε των ευθυνών και να λασπολογήσουν. Ποιος τους πιστεύει όμως; Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αδιάσειστα. Και βέβαια οι υπεύθυνοι για ό,τι είδαμε, μπορούν σαφώς να κατηγορηθούν για βάναυση κακοποίηση ζώων. Αυτό όμως είναι δουλειά της Εισαγγελικής Αρχής!

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν. Με κύρια όμως ποιος ευθύνεται και γιατί φτάσαμε ως εδώ;
Η απάντηση βρίσκεται στα Εγγραφα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Νομού (ΔΑΟΚ), η οποία είναι και η αρμόδια Αρχή, για τον έλεγχο της λειτουργίας του Καταφυγίου. Σε αυτή είχα εγγράφως απευθυνθεί, ήδη από τον Ιούνιο του 15. Τότε πραγματοποίησε έλεγχο και έδωσε προθεσμία 2 μηνών, για συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά την λειτουργία του Καταφυγίου- που μόνο σύννομη δεν ήταν. Επανήλθα τον Σεπτέμβριο με νέα αναφορά, ρωτώντας εάν υπήρξε εξέλιξη.

Ελαβα επίσημη απάντηση την 29/9/15 (Αρ. πρωτ. ΔΑΟΚ: 16555/29-9-15). Η απάντηση ήταν αποκαλυπτική (είναι στην διάθεση της εφημερίδας)! Το κυρίαρχο είναι ότι δεν τηρείται κανένα από τα προβλεπόμενα Αρχεία , ούτε Δελτία ζώων. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεχθούν ο αριθμός των ζώων, οι εμβολιασμοί, οι στειρώσεις κ΄λπ. και κυρίως η τύχη των ζώων. Το πότε περισυλλέχθηκε ένα ζώο, ποια ήταν η κατάσταση της υγείας του, ακόμη και εάν θανατωθεί, δεν μπορεί να ελεχθεί!

Με όλα αυτά που περιγράφονται στο έγγραφο της ΔΑΟΚ, είναι προφανές ότι το αίσχος που παρουσιάστηκε είναι αναμενόμενο και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον Υπεύθυνο λειτουργίας του Καταφυγίου και την Δημοτική Αρχή. Ο κ. Μπατζιάκας, οφείλει να καταγγείλει την Σύμβαση – όπως στην ίδια προβλέπεται, εφόσον ο Ανάδοχος δεν τηρεί τους όρους.

Είναι τόσες οι παρανομίες στην λειτουργία του Καταφυγίου, που απειλείται το κλείσιμο του, από την ΔΑΟΚ. Θα ήταν λάθος το κλείσιμο του Καταφυγίου! Εκείνο που απαιτείται είναι να συμμορφωθεί με την Νομιμότητα, άμεσα. Και εάν ο Ανάδοχος δεν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, να καταγγελθεί η Σύμβαση και να γίνει νέα Ανάθεση!

Η ολιγωρία και η συγκάλυψη που επιχειρείται από την Δημοτική Αρχή, δημιουργεί υπόνοιες ότι επιδιώκει την απαξίωση του Καταφυγίου, έτσι ώστε να έχει λυμένα… τα χέρια της, για ανάθεση εξ ολοκλήρου σε Ιδιώτη. Ο μέχρι τώρα βίος της, ευλόγως οδηγεί σε τέτοια σενάρια.

Τελειώνοντας θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί. Ας πάψει ο κ. Μπατζιάκας να ψεύδεται, να συκοφαντεί και να αποποιείται των ευθυνών για την παταγώδη αποτυχία, της περισυλλογής των αδέσποτων. Υπάρχει πάντα ο αξιοπρεπής δρόμος της παραίτησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου