ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το Μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο και η ΕΠΣΘ

το-μαγνησιώτικο-ποδόσφαιρο-και-η-επσθ-286585

Γράφουν οι κ.κ. Αγγελόπουλος Σπύρος, Ακτσιαλής Αντώνης, Καραγιάννης Στάθης,
Κοζάκης Γεώργιος, Κολόζο Στέλιος, Κουφογιώργος Απόστολος, Μακρίδης Νικόλαος, Μεταξάς Δημήτριος, Μουτσινάς Αργύρης, Μπόγκαμος Θεόδωρος, Πασχαλούδης Ανέστης, Σανίδας Απόστολος, Σιφνιώτης Δημήτρης, Χαλκιάς Απόστολος

«Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών της ΕΠΣΘ θα πρέπει να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες ώστε τα σωματεία να αποφασίσουν και να επιλέξουν την ορθότερη για το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο λύση.

Η πρώτη αλήθεια και την οποία υποστηρίζαμε από την αρχή, είναι ότι η πιθανή άρση της ποινής της Ενώσεώς μας θα γίνει μετά την εκλογική διαδικασία. Η ομάδα Λασκαράκη υποστήριζε, όπως αποδείχθηκε εσφαλμένα, ότι αυτό θα γίνει με την προκήρυξη των εκλογών, κατηγορώντας μας πως παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως αγαπημένα παιδιά της ΕΠΟ. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει, το χρησιμοποίησαν ως όπλο εναντίον μας, αλλά οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Δεν τους φταίμε εμείς αν θέλησαν να αγνοήσουν την δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας ότι η άρση θα γίνει υπό «προϋποθέσεις» και μετά τις εκλογές κι ότι η ψευδοδιοίκηση Λασκαράκη θα έπρεπε να παραιτηθεί την επομένη της ΓΣ της ΕΠΟ.

Αντιθέτως, ακόμη και σήμερα, η γνωστή ομάδα των εκλογών Πρωτοδικείου, καταχρηστικώς έχει απαλλοτριώσει το χώρο και συνεδριάζει στα γραφεία της Ενώσεως κι αποφασίζει αντί της Διοικούσης Επιτροπής για την λειτουργία της Γραμματείας, ελέγχοντας τα εισερχόμενα κι εξερχόμενα έγγραφα.
Δεύτερη αλήθεια είναι πως η ομάδα Λασκαράκη συνδέεται, μέσω στελεχών της, με τις διοικήσεις Πρωτοδικείου και του άφαντου Μπατζιάκα, διοικήσεις που ευθύνονται για το κακό κλίμα ανάμεσα στην ΕΠΟ και την ΕΠΣΘ.

Φυσικά και θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και κάποιες ομάδες που κατέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Βόλου ώστε να τις αποκλείσουμε από την εκλογική διαδικασία, αλλά δεν είναι στόχος μας να διαλύουμε ομάδες του νομού μας. Δεν θέλουμε για ευνόητους λόγους να ονοματίσουμε, αλλά όποιος θέλει μπορεί να ψάξει ποιοί από τους υποψηφίους της, με τον ένα ή άλλον τρόπο, υπέγραψαν και στήριξαν τακτικές εναντίον της Ομοσπονδίας. Αυτό το πρόσφατο παρελθόν των στελεχών αυτής της ομάδος, μας δίνει την αίσθηση και το δικαίωμα να πιστεύουμε πως η δική μας ομάδα, απαλλαγμένη από όποια φανερή ή παρασκηνιακή δραστηριότητα εναντίον της ΕΠΟ θα μπορέσει να έχει καλλίτερα αποτελέσματα και να καταφέρει άμεση λύση στο πρόβλημα του τοπικού ποδοσφαίρου.

Στον παρασκηνιακό πόλεμο των εκλογών, δεν θέλουμε και δεν έχουμε τη δυνατότητα να εμπλακούμε. Μακριά από εμάς η οποιαδήποτε σχέση με τοπικούς ή σε κεντρικό επίπεδο «μεγαλοπαράγοντες». Ολοι σχεδόν οι υποψήφιοι της ομάδος μας , έχουν υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι περισσότεροι από τη θέση του προέδρου, άλλοι επί χρόνια μέλη διοικητικών συμβουλίων. Έννοια μας το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, συνάδελφοι και συνεργάτες μας οι αποκαλούμενοι αιμοδότες παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διαιτητές και οι φίλαθλοι.

Μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση, τα σωματεία της Μαγνησίας πρέπει να ψηφίσουν ελεύθερα τους πλέον κατάλληλους να διοικήσουν την ΕΠΣΘ, χωρίς εκβιασμούς και πιέσεις που είναι σίγουρο ότι φέρνουν άσχημα αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε ως ομάδα να εργαζόμαστε για την επόμενη μέρα, είμαστε σχεδόν έτοιμοι για τις διαδικασίες των μετεγγραφών των ποδοσφαιριστών των σωματείων της Ενώσεως, έχουμε ήδη ετοιμάσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος κι έχουμε εμπιστοσύνη στους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις κι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και μόνο, πως θα επιλέξουν για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΘ ανάλογα άτομα, ανθρώπους που αγαπάνε κι εργάζονται για το ποδόσφαιρο και μόνο.

Μέσα σ’ αυτήν την απαξίωση του μαγνησιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εμείς δεν ερχόμαστε να διχάσουμε, αλλά να καλέσουμε όλους όσους εκλεγούν δημοκρατικά, να συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά στη διοίκηση της ΕΠΣΘ ώστε να είμαστε μια γροθιά για να αλλάξουμε τις εναντίον μας αποφάσεις, γιατί νομίζουμε κανείς δεν περισσεύει καθ’ όσον τα προβλήματα είναι μεγάλα και μόνο η ενιαία αντιμετώπιση θα φέρει τη λύση.

Τέλος, όσον αφορά την τραγική δήλωση του Δον Κιχώτη του ποδοσφαίρου, Τάσου Μπατζιάκα, θέλουμε να του πούμε πως ακόμη κι αν ήταν αγνή η πρόθεσή του κι επαναστατική έναντι της διαφθοράς στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει μια σταγόνα νερού στον ωκεανό, βυθίζοντας στην πράξη το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο στην αφάνεια. Επίσης να του θυμίσουμε πως οι υπεύθυνοι για τις επτά από τις δέκα ψήφους που επικαλείται για την απόφαση, δηλώσανε ότι παραπλανήθηκαν από τον ίδιο και συγκεκριμένες νομικές πηγές για το κόστος που θα είχαν τα ερασιτεχνικά σωματεία από τις δικαστικές ενέργειες της ΕΠΣΘ, κι ότι υπήρχε και μία αρνητική κι όπως αποδείχθηκε σωστή ψήφος του κ. Ακτσιαλή.

Επίσης να του πούμε πως, για τόσο σοβαρές κι επικίνδυνες ενέργειες, υποχρεούτο να καλέσει Γενική Συνέλευση κι όχι Διοικητικό Συμβούλιο. Εύγε κύριε Μπατζιάκα, καλά τα καταφέρατε, ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να διορθώσουμε το κακό που κάνατε στο τοπικό ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου