ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δυστυχώς η χώρα τελειώνει

δυστυχώς-η-χώρα-τελειώνει-285299

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη γύμνια επιχειρημάτων, σχεδιασμού και οράματος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα, από πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και ισοσκελισμένο, για πρώτη φορά, ισολογισμό της γενικής κυβέρνησης, από σχεδιαζόμενη έξοδο (έστω με πιστοληπτική γραμμή στήριξης) στις αγορές και την κανονικότητα επανέρχεται σε ύφεση, αύξηση της ανεργίας, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και ελλείμματα.

Από μείωση φόρων, αύξηση του ΑΕΠ, δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους και διανομή κοινωνικού μερίσματος επανερχόμαστε σε αυξήσεις φόρων, μείωση του ΑΕΠ, περικοπές μισθών και συντάξεων και μηρυκασμό περί δήθεν υπερήφανων μαχών (που όμως θα κερδηθούν όπως εκείνες που έδινε ο Τσίπρας με τον Μπαρουφάκη επί εξάμηνο και οδήγησαν στο 3ο μνημόνιο με επιπλέον επιβάρυνση του συνολικού χρέους κατά 98 δισ.!!!) για διαγραφή του χρέους ή μέρους του χρέους.

Γελοιότητες. Απλά και μόνο γελοιότητες. Το διακύβευμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι απλά και μόνο η νομή και διανομή (5 προς 1 παρακαλώ) της εξουσίας. Η έκπτωση της αριστείας που θρασύτατα προωθούσαν είχε και έχει ένα και μόνο σκοπό. Την επιβολή της μετριοκρατίας και τον εξοβελισμό της αξιοκρατίας. Όλοι είναι ικανοί ακόμη και για νομπέλ αρκεί να δηλώνουν με παρρησία αριστεροί ή ψεκασμένοι. Δυστυχώς απαιτείται επαναπροσδιορισμός των χαρακτηριστικών του Ελληνα. Ο Ελληνας της τίμιας και σκληρής δουλειάς, της αξιοσύνης και της ευφυΐας, της περηφάνιας και της θυσίας για την πατρίδα και το γενικότερο συμφέρον, ο Ελληνας που δεν ανέχεται να χρωστά και να ντρέπεται όταν δεν ξεπληρώνει τα χρέη του, έχει αλλοιωθεί.

Ο λαός μας έχει δυστυχώς αναβιβάσει σε Εθνικό πρότυπο τον καραγκιόζη, δηλαδή τον ψευτάκο, τον μπαταχτσή, τον αναξιόπιστο, τον καρπαζοεισπράκτορα, τον μαγκάκο. Και επειδή κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν η χώρα μας κυβερνάται πλέον, για μία ακόμη φορά, απ’ το απίστευτο δίδυμο των Τσίπρα – Καμμένου, αυτών των γιγάντων του πολιτικού καιροσκοπισμού και της άκρατης δημαγωγίας. Αυτοί που πόζαραν στις κάμερες ντυμένοι με στολές παραλλαγής (τρομάρα τους) και δηλώνοντας υπερήφανοι για το επίπεδο των ενόπλων μας δυνάμεων με φόντο τον έτερο Καμμένο, εκείνον που οι ίδιοι εξανάγκασαν σε παραίτηση σε μία μόλις ημέρα απ’ την ορκωμοσία του ως υπουργού καταγγέλλοντάς τον ως ακροδεξιό, αντισημίτη και ρατσιστή.

Και μέσα σ’ όλα ο μαϊντανός Κατρούγκαλος. Ο άνθρωπος που στην πρεμούρα του να εισπράξει το 12% απ’ την πελατεία του έσπευσε να επαναφέρει στο δημόσιο όλα τα «μπουμπούκια» (παιδεραστές, καταχραστές, φακελάκιδες κλπ) μας είπε με περισσό θράσος πως δίνει μάχη (άκουσον, άκουσον) για να μην γίνει περικοπή συντάξεων σ’ όσους δεν υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ μεικτά (δηλ. 800 ευρώ καθαρά περίπου). Θα εκμεταλλευτούν γι’ αυτό λέει τις «ρωγμές» της διαπραγμάτευσης για να το πετύχουν. Οσο για την επαναφορά τους στα επίπεδα του 2009, εμείς φταίμε που το πιστέψαμε. Και ο Παρασκευόπουλος θα φέρει νομοθετική ρύθμιση ώστε να παρακάμπτεται η γνώμη του ανακριτή και να σπουδάζουν(!!) ανεμπόδιστα οι όποιοι τρομοκράτες Ρωμανοί η να απολαμβάνουν οικογενειακή θαλπωρή οι αναξιοπαθούντες δολοφόνοι Ξηροί.

Ποιος ξέρει τι συμβόλαια και σε ποιους τα ξεπληρώνει ο τόσο συμπονετικός υπουργός. Και βέβαια ο Φίλης, υπουργός παιδείας με εμβριθέστατη επιστημονική επιχειρηματολογία (σαν διαπρεπής επιστήμων κι αυτός) κατά της γενοκτονίας των ποντίων. Κι από κοντά ο Σκουρλέτης, η καρικατούρα του Λαφαζάνη, που θα προσελκύσει επενδύσεις διώχνοντας με τις ενέργειές του όποιο λογικά σκεπτόμενο επενδυτή και έχοντας ως ιερό καθήκον την διαφύλαξη των προνομίων των αναξιοπαθούντων υπαλλήλων της ΔΕΗ και του Φωτόπουλου.

Κι όλοι αυτοί κάτω απ’ την πεφωτισμένη καθοδήγηση του τεράστιου Φλαμπουράρη, αυτού που παραδίδει μαθήματα ηθικής συμπεριφοράς χτυπώντας δουλίτσες ως υπουργός.

Αποκλείεται. Μ’ αυτή την κυβέρνηση η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί. Ο πάτος δυστυχώς δεν είναι καν ορατός. Και ο Θεός της Ελλάδος, ακόμη κι αυτός, μάλλον μας βαρέθηκε. Αλλωστε αυτοί που μας κυβερνούν δεν πιστεύουν ούτε σ’ αυτόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου