ΤΟΠΙΚΑ

Θανάσης Κικίνης: «Το υπουργείο νοιάζεται για τη βιτρίνα»

θανάσης-κικίνης-το-υπουργείο-νοιάζε-353740

Σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων προσανατολίζεται η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, με θέματα αιχμής την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση της πανδημίας. Μετά την 24ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών στις 11 Οκτωβρίου, ο κλάδος εξετάζει νέα απεργιακή κινητοποίηση τον Νοέμβριο, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής που παρευρέθηκε χθες στη γενική συνέλευση των δασκάλων και νηπιαγωγών στον Βόλο.

Ο κ. Κικκινής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη βιτρίνα και όχι για την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

«Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Κικινής, χαρακτηρίζοντας επίσης αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων που επιχειρεί το υπουργείο.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία. Εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη μαθητιώσα νεολαία.

Σημείωσε μάλιστα ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επανεκτιμήσει την απόφασή του αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων που πρέπει να καταγράφονται, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για να κλείσει ένα τμήμα.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων ήταν πολιτική, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, καθώς προηγήθηκαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και στη συνέχεια η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως».

Μεγάλη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς, όπως εξήγησε ο Θ. Κικινής, είναι η διδασκαλία στους κρύους μήνες του χειμώνα καθώς, με σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, τα μαθήματα θα πρέπει να γίνονται με ανοιχτά τα παράθυρα.

«Οταν έχεις τμήματα 15 τετραγωνικών με 25 μαθητές, μοιραία θα πρέπει να ανοίξεις το παράθυρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να επανεξετάσει τις αποφάσεις του και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», συμπλήρωσε, ενώ καταλήγοντας επανέλαβε ότι αυτό που πρέπει να είναι κυρίαρχο για την κυβέρνηση είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης του δημοσίου σχολείου και όχι οι δράσεις βιτρίνας».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου