ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την επένδυση στο Λιμάνι Βόλου

παρουσιάστηκε-το-πρόγραμμα-για-την-επ-353816

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου, στην οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο της Mediterranean Gas, για τη δημιουργία Μονάδας Αποθήκευσης Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με την υποστήριξη και της ExxonMobil.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για την επένδυση καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των δύο εταιριών που βρίσκονται στον Βόλο για την παρουσίαση του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Ο ίδιος αναφερόμενος για το έργο είπε, «τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και θα έχουν θετική εξέλιξη για την κοινωνία μας», παράλληλα τόνισε ότι, «θα προκύψουν 600 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο Βόλος θα αποτελέσει ενεργειακός κόμβος, με την ανάπτυξη του λιμανιού να είναι δεδομένη με πολλά θετικά για την τοπική κοινωνία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, αναφερόμενος στο έργο, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εταιριών, τονίζοντας την αναγκαιότητα του έργου αυτού για την περιοχή και το λιμάνι.

Στην συνέχεια στο βήμα βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ExxonMobil, Μπλεϊκ Μπλάκγουελ, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα του έργου και τις θετικές εξελίξεις που θα φέρει την τοπική κοινωνία, την βιομηχανία και την αγορά του Βόλου.

Για το έργο μίλησε και ο Χέρμαν Σάφγουατ, CEO της Mediterranean Gas, o οποίος ανέλυσε το πλάνο και το πρότζεκτ της εταιρίας για το λιμάνι του Βόλου. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», σημείωσε αρχικά, λέγοντας στη συνέχεια, «το έργο έχει πολλά προνομία για την τοπική κοινωνία του Βόλου, της Κεντρικής Ελλάδος και της οικονομίας. Το έργο θα παρέχει στήριξη τόσο στα νησιά της χώρας, όσο εννοείται και στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου και το αστικό δίκτυο».

Στη συνέντευξη τύπου τελευταίος μίλησε ο Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Mediterranean Gas, ο οποίος από το βήμα είπε, «θέλουμε την ανάπτυξη του λιμανιού, καθιστώντας το, ένα λιμάνι με μεγάλο ενδιαφέρον», τονίζοντας παράλληλα τα θετικά που έχει η περιοχή και του λιμάνι του Βόλου, καθώς διαθέτει ικανό βάθος για την εγκατάσταση του πλωτού μέσου, όπου θα γίνεται η υγροποίηση- αεριοποίηση του φυσικού αερίου.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε για την διαδικασία μεταφοράς του αερίου από τον Κόλπο του Μεξικού, όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα της ExxonMobil, μέχρι το λιμάνι του Βόλου και από εκεί τον διαμερισμό του στην βιομηχανική περιοχή, τον αστικό ιστό, τα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Περισσότερα θα διαβάσετε στο αυριανό έντυπο του Ταχυδρόμου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου