ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

δράσεις-του-κέντρου-κοινότητας-δήμου-353755

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Ρήγα Φεραίου, Μπαλαμώτη Σοφία, ψυχολόγος και Μπακάλη Μαρία, κοινωνική λειτουργός, διοργάνωσαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η δράση ξεκίνησε, μοιράζοντας μηνύματα ενθάρρυνσης και ψυχικής ευεξίας σε όλους όσους συμμετείχαν στον Ρήγειο δρόμο. Στη συνέχεια έγινε από το ΚΕΘΕΑ και την κινητή μονάδα Λάρισας, ενημέρωση στις κοινωνικές δομές του δήμου και του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, ώστε να μπορεί να γίνεται η διασύνδεση και η ενημέρωση όσων χρήζουν βοήθειας του ΚΕΘΕΑ.

Βασικός στόχος της νέας Μονάδας είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της περιφέρειας. Παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους, πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά., ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ειδικών επαγγελματικών κατηγοριών αλλά και του γενικού πληθυσμού.

«Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και στις άλλες κοινότητες εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, σημαντική θα είναι και η συνεργασία μας και με τη κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Μαγνησίας. Είμαστε ένας συνδετικός κρίκος όλων των δομών και υπηρεσιών ώστε να μπορέσουμε να αγγίξουμε την κάθε πλευρά του προβλήματος. Η οικονομική κρίση και η πανδημία έχουν αναδείξει αρκετά προβλήματα ψυχικής υγείας, κανένας δεν είναι μόνος αρκεί να θέλει να ζητήσει βοήθεια. Η ψυχική υγεία ενός ατόμου είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική του υγεία και οι ψυχικές συνθήκες υγείας είναι εξίσου πραγματικές με τις σωματικές ασθένειες», επισήμανε σχετικά στη συντονίστρια των κοινωνικών δομών, Αντωνία Χασιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου