ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Συνέδριο για την Αργώ

διεθνές-συνέδριο-για-την-αργώ-851206

Διεθνές συνέδριο για την Αργώ θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο λίγο πριν τον απόπλου του μυθικού σκάφους το καλοκαίρι, με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και τη συνεργασία της Βουλής της Γεωργίας.
Αντίστοιχο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και στη χώρα της Γεωργίας, όταν ολοκληρωθεί το πειραματικό ταξίδι της Αργούς στο Πότι.
Την πρωτοβουλία του διεθνούς συνεδρίου ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, που χθες συναντήθηκε με το δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη και τον ενημέρωσε για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να υπάρξει άρτια προετοιμασία του συνεδρίου.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου θα αναλάβει η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τη Βουλή της Γεωργίας, και ειδικότερα οι ομάδες φιλίας που έχουν συσταθεί από τα δύο Κοινοβούλια με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Σούρλα σε συνδυασμό με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το συνέδριο χρονικά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, λίγο πριν από τον απόπλου της Αργούς για το πειραματικό ταξίδι και θα συμμετέχουν σε αυτό οι Βουλευτές της Γεωργίας αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, που ιστορικά “συνδέεται” με το μυθικό πλοίο της Αργούς.

“Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα αναδείξει την Αργώ και την περιοχή μας σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο για το ενδιαφέρον του, καθώς όπως τόνισε θα είναι μία μοναδική ευκαιρία προβολής του μεγάλου αυτού εγχειρήματος που ανέλαβε η πόλη να κατασκευάσει το ομοίωμα της Αργούς και να αναβιώσει την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Βουλής το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η συνεργασία με το Δήμο Βόλου για την προετοιμασία του παγκόσμιου αυτού συνεδρίου, ενώ σύντομα ο κ. Σούρλας θα έχει συνάντηση για το θέμα τόσο με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα, όσο και με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου