Ασφαλτικά έργα στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-23, 18:01:23
Ασφαλτικά έργα στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός για την υπογραφή τεσσάρων συνολικά έργων σε δήμους της Μαγνησίας. Τα έργα αφορούν τους Δήμους Σκοπέλου, Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Όσον αφορά το Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου ο Περιφερειάρχηςς υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την ασφαλτόστρωση 5,5 χλμ αγροτικών οδών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.595.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

«Η αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου οδηγεί σε νέα χρήσιμα έργα. Σήμερα, υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση ενός έργου 2,6 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου με ασφαλτόστρωση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Υλοποιούμε ένα έργο ουσίας που στηρίζει τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, γιατί χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει δημιουργία, δεν υπάρχει ύπαιθρος. Καλώ όλες τις εργοληπτικές εταιρίες να τρέξουν γρήγορα τα έργα. Εμείς με σοβαρό προγραμματισμό και σε συνεργασία με τις Τεχνικές μας υπηρεσίες τις οποίες ευχαριστώ, υπερβαίνουμε τα όρια των αρμοδιοτήτων μας. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία της χρονικής συγκυρίας. Όμως, μόνο με έργα μπορεί να αλλάξει η ζωή μας. Δίνουμε τη δυνατότητα στις εταιρίες να δουλέψουν, να συντηρήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να αποδώσουν χρήσιμα έργα στην κοινωνία» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

 Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης δήλωσε: «Υπογράψαμε ακόμη μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που αποδεικνύει την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν είχαμε τις προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια που είναι πάνω από 20, θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην απορρόφηση κονδυλίων και στην υλοποίηση των έργων. Το έργο της αγροτικής οδοποιίας που υπογράψαμε σήμερα είναι 5,5 χλμ., εκ των οποίων 3 χλμ. στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς και 2,5 χλμ. στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου. Για αγροτική οδοποιία ο Δήμος έχει να χρηματοδοτηθεί από το 1992. Διεκδικούμε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για άλλα 3 χλμ. Η αγροτική οδοποιία είναι μια πολύ σημαντική υποδομή για τη ασφαλή και άνετη μετακίνηση των προϊόντων της περιοχής μας. Επιπλέον, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ακόμη μια προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί. Το έργο έχει ξεκινήσει με την εγκατάσταση του αναδόχου».

 

Οι δρόμοι που ασφαλτοστρώνονται

 

Οι δρόμοι όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις:

Στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς

  • Ζαγορά: Τμήμα από Άγιο Κωνσταντίνο προς παραλία Ανάληψης – Τμήμα από

Κλειστό Γήπεδο Ζαγοράς έως Άθωνα – Τμήμα αγροτικής οδού από τα όρια του

Οικισμού Ζαγοράς έως την περιοχή Περαχώρα.

  • Πουρί: Τμήμα από όριο Οικισμού έως περιοχή Στροφή Αγ. Μαρίνα.
  • Μακρυράχη: Τμήμα από Δημοτική οδό Μακρυράχης – Χορευτού έως περιοχή

μεταξύ Μπάνιακα και Αγίων Σαράντα.

Στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου

  • Ανήλιο: Τμήμα αγροτικού δρόμου από διασταύρωση δρόμου Ανήλιου–Πλάκας Αγ.

Ιωάννη προς Παναγία Φανερωμένη.

  • Μούρεσι: Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Μπαλέικα – Τμήμα αγροτικού

δρόμου στην περιοχή θερμοκήπια Καραγιάννη -Τμήμα αγροτικού δρόμου στην

περιοχή Αγία Παρασκευή -Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Σταυρός –

Μούρεσι – Αλώνι.

  • Τσαγκαράδα: Τμήμα αγροτικού δρόμου από την διασταύρωση του Εθνικού δικτύου

στην περιοχή Αγία Παρασκευή προς την περιοχή Άθωνα.

  • Ξουρίχτι: Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Λιμνιώνα από το σημείο του

κτήματος Καρασταμάτη έως την παραλία του Λιμνιώνα.

  • Κισσός: Τμήμα αγροτικού δρόμου στα όρια του Οικισμού – Τμήμα αγροτικού

δρόμου στην περιοχή Νταιμάκι – Τμήμα αγροτικού δρόμου στην περιοχή Προφήτης

Ηλίας – Πλατάνια.

 

Οι εργασίες

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι γενική εξυγίανση των υφιστάμενων οδών είτε αυτά είναι με επικάλυψη τσιμέντουείτε είναι απλά χωματόδρομοι, μικρές βελτιώσεις στο κατάστρωμα των αγροτικών οδών και αποξηλώσεις παλαιών τμημάτων οδών, οι οποίοι καταλαμβάνονται από παλαιά σκυροδέματα (άοπλα), κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων στο μεγαλύτερο τμήμα των οδών και εφόσον είναι δυνατή η κατασκευή τους λόγω στενότητας των οδών ή μη αναγκαιότητας κατασκευής αυτών. Ακόμη, θα γίνει κατασκευή επενδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε μεγάλο μήκος των δρόμων, κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 80 εκ. και ισόπεδες διαβάσεις , εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
3
=