ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο Ευάγγελος Σόρογκας

εφυγε-ο-ευάγγελος-σόρογκας-349850

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Βελεστίνου το άγγελμα του θανάτου του Ευάγγελου Σόρογκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου σε ηλικία 69 ετών στη Νότια Αφρική, όπου είχε μεταναστεύσει πριν από πολλά χρόνια.

Ο Ευάγγελος Σόρογκας έφυγε από τη ζωή δέκα μέρες μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, με το άκουσμα της θλιβερής είδησης να προκαλεί θλίψη στους συγγενείς και φίλους, σε Βελεστίνο και Μαγνησία.

Γιος του Γεωργίου και της Αικατερίνης Σόρογκα, γέννημα – θρέμμα Βελεστινιώτης, ξενιτεύτηκε σε νεαρή ηλικία μόλις αποφοίτησε από το γυμνάσιο Βελεστίνου, αναζητώντας το εργασιακό του μέλλον στη μακρινή Νότιο Αφρική. Βρέθηκε σε διάφορες πόλεις της Νοτίου Αφρικής όπως το Γιοχάνεσμπουργκ, ασκώντας διάφορες εργασίες.

Τελικά, εγκαταστάθηκε στην κωμόπολη Ντελαρέβιλ όπου μεγαλούργησε, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση, μάρκετ και κάβα ποτών. Οσοι τον γνώριζαν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για έναν υπέροχο άνθρωπο, οικογενειάρχη και επιχειρηματία, ο οποίος διατηρούσε πάντα επικοινωνία με τα αδέλφια του Νίκο και Σταματία, τους συγγενείς και τους φίλους που δεν ξέχασε ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι έλειπε 50 χρόνια από την γενέτειρά του, διατηρούσε επαφές με τους δικούς του ανθρώπους, έχοντας επισκεφτεί κατά το παρελθόν τον τόπο του, που τόσο αγαπούσε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου