ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε υπεραιωνόβια σε ηλικία 107 ετών

πέθανε-υπεραιωνόβια-σε-ηλικία-107-ετών-349704

Σε ηλικία 107 ετών έφυγε από την ζωή η υπεραιωνόβια Κυρατσούλα Σιμιτσιάδου, «η αρχόντισσα από τη Σκόπελο», όπως την αποκαλούσαν όλοι όσοι τη γνώριζαν.

Ηταν μία εξαιρετικά αγαπητή γυναίκα, γεμάτη αγάπη και καλοσύνη στην ψυχή της, όπως λένε δικοί της άνθρωποι. Καταγόταν από τη Σκόπελο, ωστόσο μετοίκησε στην Αθήνα όπου διέμενε μέχρι και πριν από 20 χρόνια. «Δεν υπήρχε άνθρωπος από τη Σκόπελο και τα περίχωρα που να είχε την ανάγκη της και να μην τον βοηθούσε. Η ψυχή της και το σπίτι της ήταν πάντα ανοιχτό για φιλοξενία παιδιών που ήθελαν να σπουδάσουν, ανθρώπων που μετέβαιναν στην πρωτεύουσα για λόγους υγείας και όχι μόνο. Καλή Σαμαρείτισσα, την αποκαλούσαν», αναφέρουν οικείοι της.

Η Κυρατσούλα Σιμιτσιάδου, τα τελευταία 20 χρόνια μοίραζε τη ζωή της μεταξύ Βόλου και Σκοπέλου. Παρά την ηλικία της, δεν αντιμετώπιζε καμία ασθένεια. Στη ζωή της είχε πάρει μόνο ασπιρίνη, λένε οικείοι της. Η ίδια απέδιδε το μυστικό της μακροζωίας της στην αγάπη, την καλοσύνη και την καλή διατροφή που ακολουθούσε, αλλά και στα γονίδια, καθώς και η μητέρα της είχε φθάσει σε ηλικία 102 ετών.

Ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά και να γνωρίσει εγγόνια και δισέγγονα.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου