ΤΟΠΙΚΑ

Τη μνήμη Αγίων της Μικρασίας τιμά η Μητρόπολη Δημητριάδος

τη-μνήμη-αγίων-της-μικρασίας-τιμά-η-μητ-417921

Επιμνημόσυνη δέηση με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία

Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων κληρικών και λαϊκών, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα τιμήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος αύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων.

Την παραμονή της εορτής, σήμερα δηλαδή, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αύριο θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ Ορθόδοξη Μαρτυρία και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube. Στο τέλος της Λειτουργίας θα τελεσθεί ιερό μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες και αμέσως μετά, στο μνημείο των Ηρώων, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού, θα τελεστεί η επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου