ΤΟΠΙΚΑ

Πάσχα του καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

πάσχα-του-καλοκαιριού-στη-μητρόπολη-δ-473362

Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η τοπική Εκκλησία την Κυριακή 15 Αυγούστου

Την μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας τιμά η Μητρόπολη Δημητριάδος μεθαύριο Κυριακή 15 Αυγούστου. Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τιμηθεί και φέτος το Πάσχα του καλοκαιριού.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Αύριο παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί υπαίθρια ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας θα ψαλθούν τα Εγκώμια στην Παναγία.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Αstra, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστούν δύο Θείες Λειτουργίες: Η πρώτη 6.45 έως 9.45 π.μ., ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου, ο οποίος θα μιλήσει. Η δεύτερη από τις 10 έως τις 11π.μ.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση στην Παναγία.

Πανηγυρίζουν στη Μαγνησία

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν επίσης οι ναοί: Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξινόβρυσης, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου και Ιερά Μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς.

Στην ιερά μονή Παναγίας Ανω Ξενιάς αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου. Ανήμερα της εορτής, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Καρδατζή και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου Γεωργακοπούλου και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσας αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσύγκελου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνόβρυσης αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Κολλά και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λόφου Επισκοπής αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου