ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσια 75χρονη εκπαιδευτική δράση

πλούσια-75χρονη-εκπαιδευτική-δράση-452316

Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Δημητριάδος

Για 75η συνεχή χρονιά θα λειτουργεί και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, πτυχίο ιεροψάλτη, πτυχίο και δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στη Σχολή διδάσκονται θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής, τυπικό, λειτουργική, υμνολογία, θεωρία και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Φέτος θα λειτουργεί, για τρίτη χρονιά, το νεοσύστατο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος, θα διοργανωθεί ετήσιο σεμινάριο Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, στο οποίο μπορούν να φοιτούν σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής, κληρικοί και εν ενεργεία ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενος.

Διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι της τοπικής Εκκλησίας.

Οι εγγραφές θα αρχίσουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 – 8 μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Ογλ, πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου). Τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 2421040440, 2421093517 και 2421093501.

Παράρτημα Αλμυρού

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εγγραφές από τον π. Γεώργιο Μπέκα, αρχιερατικό επίτροπο Αλμυρού, στο τηλέφωνο 6977351977 και από τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη, καθηγητή της Σχολής, στο τηλέφωνο 6984641105. Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας «Στεργίου».

Παράρτημα Αγιάς

Οι εγγραφές θα αρχίσουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας του ιερού ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου